«Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексінің 19-бабының 5-тармағына, «Қазақстан Республикасындағы мемлекеттік бақылау және қадағалау туралы» Қазақстан Республикасының 2011 жылғы 6 қаңтардағы Заңының 15-бабының 1-тармағына сәйкес БҰЙЫРАМЫЗ:
1. Қоса беріліп отырған халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында жеке кәсіпкерлік аясындағы тексеру парақтарының нысандары бекітілсін.
2. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитеті осы бірлескен бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігіне мемлекеттік тіркеуге жіберсін.
3. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Заң қызметі департаменті:
1) осы бірлескен бұйрық мемлекеттік тіркелгеннен кейін оны ресми жариялауға жіберсін;
2) осы бірлескен бұйрықты Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің ресми интернет-ресурсына жариялауды қамтамасыз етсін.
4. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасының денсаулық сақтау вице-министрі Е.Ә. Байжүнісовке жүктелсін.
5. Осы бұйрық алғаш ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау
министрі
__________С. Қайырбекова
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрі
___________ Ж. Айтжанова
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Коммуналдық, халыққа тұрмыстық қызмет көрсету және әлеуметтік
мақсаттағы объектілерге арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі__________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішкі әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жалғаса салынған үй-жайлар үшін жеке есіктің болуы |
5 |
Жабдықпен жарақталу, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Қатты және жұмсақ мүкаммалмен жарақтау |
7 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайдың болуы. |
8 |
Киім-кешек жинауға, жууға, тасымалдауға және сақтауға қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Өндірістік бақылаудың болуы және жүзеге асырылуы |
10 |
Инфекциялық және паразиттік ауруларды анықтауды, емдеуді ұйымдастыру және профилактикасы бойынша қолданыстағы нормативтік құқықтық актілердің талаптарын сақтау |
11 |
«Таза» және «лас» ағындарды бөлуді қамтамасыз ету жөніндегі талаптарды сақтау |
12 |
Бекітілген медициналық құжаттаманың болуы және жүргізу |
13 |
Кір жуу және химиялық тазалау орындарында технологиялық процестің ағымын сақтау |
14 |
Бассейндердегі аяқ ванналарына қойылатын талаптарды сақтау |
15 |
Бассейндердегі суды зарарсыздандыруға қойылатын талаптарды сақтау |
16 |
Қатты тұрмыстық қалдықтар полигондарын орналастыруға, пайдалануға, консервациялауға қойылатын талаптарды сақтау |
17 |
Ағызатын станцияларды күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
18 |
Стерилизациялау және дезинфекциялау режимдерін сақтау |
19 |
Шикізат және дайын өнім сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
20 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
21 |
Бассейн суы сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
22 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
23 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
24 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
25 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
26 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазалау, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеу жөніндегі талаптарды сақтау |
27 |
Медициналық қобдишаның болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
28 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды өткізу |
29 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
30 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Балалар мен жасөспірімдерді тәрбиелеу және білім беру объектілеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі__________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Ойын және спорт алаңдарына қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішкі әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жапсарлас үй-жайлар үшін жеке есіктің болуы |
5 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
6 |
Бір балаға, оқушыға, тәрбиеленушіге, студентке арналған аудан нормаларын сақтау |
7 |
Жабдықпен жарақтау, оқу кабинеттерінің, зертханалардың, шеберханалардың, мектепке дейінгі ұйымдардың топ үй-жайларының жабдығына, спорттық және ойын жабдықтарына қойылатын талаптарды сақтау. Қатты және жұмсақ мүкаммалмен жарақтау |
8 |
Оқу кестесіне, оқу-тәрбие процесіне қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Күн режиміне қойылатын талаптарды сақтау |
10 |
Топтардың, сыныптардың толықтырылуына қойылатын талаптарды сақтау |
11 |
Организмнің жас-бой ерекшеліктеріне және денсаулық жағдайына сәйкес оқушыларды отырғызуға, оқу жиһазын, төсектерді қоюға қойылатын талаптарды сақтау |
12 |
Компьютер сыныптарына және дербес компьютерлермен жұмыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
13 |
Медициналық пункттің, егу кабинетінің болуы және жабдықталуы |
14 |
Медициналық қобдишаның болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
15 |
Бекітілген медициналық құжаттаманың болуы және жүргізу |
16 |
Балаларды, оқушыларды тереңдетілген медициналық қарауды ұйымдастыру және жүргізу, профилактикалық медициналық қараумен және диспансерлеумен қамту |
17 |
Профилактикалық егулер жүргізуге қойылатын талаптарды сақтау |
18 |
Оқушылардың, студенттердің тұратын жерлеріне қойылатын талаптарды сақтау |
19 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
20 |
Люминисцентті шамдарды уақытша сақтауға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
21 |
Тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау. Пайдаланылатын шикізат пен өнімнің сапасын және қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
22 |
Технологиялық және тоңазытқыш жабдығының болуы және жарамдылығы, жабдықты, ыдысты және мүкаммалды таңбалауға, жууға және өңдеуге қойылатын талаптарды сақтау |
23 |
Тағамдарды дайындау технологиясын сақтау |
24 |
Тыйым салынған тағамдарды дайындау және пайдалану |
25 |
Тәуліктік сынамаларды алу және сақтау |
26 |
Бір балаға, тәрбиеленушіге арналған тамақтандыру нормасын сақтау |
27 |
Қалдықтарды жинауға, уақытша сақтауға, тасымалдауға және зарарсыздандыруға қойылатын талаптарды сақтау |
28 |
Киім-кешекті жинауға, жууға және сақтауға қойылатын талаптарды сақтау |
29 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау |
30 |
Жұмысшылардың, балалардың, оқушылардың, тәрбиеленушілердің, студенттердің жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
31 |
Инфекциялық және паразиттік аурулар бойынша анықтау, емдеу және профилактикалық және эпидемияға қарсы іс-шараларды ұйымдастыру жөніндегі қолданыстағы нормативтік құқықтық актілер талаптарын сақтау |
32 |
Карантиндік және аса қауіпті инфекцияларды анықтау, емдеу және олар бойынша профилактикалық және эпидемияға қарсы іс-шараларды жүргізу жөніндегі қолданыстағы нормативтік құқықтық актілер талаптарын сақтау |
33 |
Тағамдардың толық салынуын және құнарлығының зертханалық көрсеткіштері |
34 |
Шикізат пен дайын өнім сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
35 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
36 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
37 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
38 |
Шайындылардың, топырақ сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
39 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
40 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
41 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
42 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
43 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Денсаулық сақтау объектілеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі__________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдары берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Нормативтік құқықтық актілердің талаптарына сәйкес объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, құрылымына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жапсарлас үй-жайларға арналған жеке есіктің болуы |
5 |
Жабдықпен жарақталу, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Бір науқасқа арналған аудан нормаларын сақтау |
7 |
Қабылдау бөлмесіне қойылатын талаптарды сақтау |
8 |
Операциялық және босандыру блоктарына қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Шынтақ немесе аяқ крандарының, сұйық сабынның, антисептиктердің, бір реттік сүлгілердің, сулықтардың, медициналық мақсаттағы бір реттік бұйымдардың қажетті қорының болуы |
10 |
Қол жуу ережесін, инвазивті манипуляциялар жүргізген кезде асептика ережесін сақтау, қолды дұрыс жуу бойынша көрнекі құралдардың болуы |
11 |
Құрал-саймандар мен аппаратураның деконтаминация тәсілдерін сақтау |
12 |
Ауруханаішілік инфекциялардың алдын алу бойынша эпидемияға қарсы іс-шараларды сақтау |
13 |
Ауруханаішілік инфекциялық аурулардың, оның ішінде іріңді-сепсистік инфекциялардың тіркелген жағдайларының саны |
14 |
Инфекциялық бақылау жөніндегі комитеттің, оның жұмыс жоспарының, отырыстар хаттамаларының болуы |
15 |
Ауруханаішілік инфекциялық аурулардың әр жағдайын уақытылы анықтау және тексеру, оларды жою бойынша барабар шараларды қабылдау |
16 |
Бөлімшелерге, диагностикалық және манипуляциялық кабинеттерге қойылатын талаптарды сақтау |
17 |
Таза таңып-байлау және іріңді таңып-байлау бөлмелеріне қойылатын талаптарды сақтау |
18 |
Палаталардың толықтырылу айналымын сақтау |
19 |
«Таза» және «лас» ағындарды бөлуді қамтамасыз ету бойынша талаптарды сақтау |
20 |
Қатты және жұмсақ мүкаммалмен қамтамасыз ету |
21 |
Киім-кешекті жинауға, жууға, тасымалдауға және сақтауға қойылатын талаптарды сақтау |
22 |
Жабдықты пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
23 |
Пациенттерді стационарға жатқызу кезінде зерттеп-қарауға қойылатын талаптарды сақтау |
24 |
Медициналық қалдықтарды жинауға, залалсыздандыруға, уақытша сақтауға, тасымалдауға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
25 |
Дезинфекциялау-стерилизациялау режимін сақтау |
26 |
Егу кабинеттеріне қойылатын талаптарды сақтау |
27 |
Халыққа профилактикалық егулер жүргізуге қойылатын талаптарды сақтау |
28 |
Медициналық иммундық-биологиялық препараттар қоймаларына қойылатын талаптарды сақтау |
29 |
Иммундық-биологиялық және диагностикалық препараттарды сақтауға, тасымалдауға, пайдалануға және есепке алуға қойылатын талаптарды сақтау |
30 |
Денсаулық сақтау объектілерінің қойма үй-жайларына қойылатын талаптарды сақтау |
31 |
Бір науқасқа арналған тамақтандыру нормасын сақтау |
32 |
Өнімдердің сақтау жағдайлары мен мерзімдерін сақтау, шикізат пен өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
33 |
Тамақтандырудың химиялық құрамы, тағамдық құндылығы, өнімдер жиыны, тамақтану режимі бойынша сәйкестігін сақтау |
34 |
Тәуліктік сынамалардың болуы |
35 |
Технологиялық, тоңазытқыш жабдықтармен, асхана және ас үй ыдысымен, өңдеу мүкаммалымен жарақтау, таңбалау, сақтау, жуу және өңдеу ережесін сақтау |
36 |
Сәулелік диагностика және терапия кабинеттерін жобалауға, күтіп-ұстауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
37 |
«Госпиталдық эпидемиолог» штат бірлігінің болуы |
38 |
Халықты алдын ала және мерзімдік, скриннингтік медициналық қараулардан өткізумен толық қамтылуы және сапасы |
39 |
Инфекциялық және паразиттік аурулар бойынша анықтау, емдеу, профилактикалық және эпидемияға қарсы іс-шараларды өткізуді ұйымдастыру жөніндегі қолданыстағы нормативтік құқықтық актілер талаптарын сақтау |
40 |
Карантиндік және аса қауіпті инфекцияларды анықтау, емдеу және олар бойынша профилактикалық және эпидемияға қарсы іс-шараларды жүргізу жөніндегі қолданыстағы нормативтік құқықтық актілер талаптарын сақтау |
41 |
Бекітілген медициналық құжаттаманың болуы және жүргізу |
42 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін және салауатты өмір салтын сақтау үшін жағдайлардың болуы |
43 |
Стерильдікке зерттеудің зертханалық көрсеткіштері |
44 |
Персоналдың микробтық пейзаж сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
45 |
Шайындылар, су, ауа, дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
46 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
47 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
48 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
49 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік, скрининг медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
50 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
51 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
52 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
53 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
54 |
Мүмкіндігі шектеулі адамдар үшін жағдай жасау бойынша талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Көлік құралына арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі__________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдары берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
3 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы. |
4 |
Шикізаттың, өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
5 |
Ыстық және суық сумен жабдықтауға қойылатын талаптарды сақтау |
6 |
Суды, дезинфекциялық құралдарды зерттеудің зертханалық көрсеткіштері |
7 |
Жылытуға, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға қойылатын талаптарды сақтау |
8 |
Технологиялық және тоңазытқыш жабдығының болуы, жетерлігі, жарамдылығы |
9 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
10 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
11 |
Аса қауіпті және карантиндік аурулармен ауыратын науқастар анықталған жағдайда эпидемияға қарсы жиынның болуы |
12 |
Санитариялық аймақты сақтау, санитариялық аймақ шекаралары туралы ақпараттың болуы |
13 |
Тез бұзылатын өнімдерді тасымалдау кезінде температуралық режимді сақтау |
14 |
Қауіпті жүктерді тасымалдау ережесін сақтау, қауіпсіздік белгілерінің болуы |
15 |
Инфекциялық материалды, тірі микроорганизмдер штаммдарын, биологиялық материалдарды тасымалдау ережесін сақтау |
16 |
Көлік құралының сапар алдындағы санитариялық жағдайы, жүк түсіргеннен кейін жинау және дезинфекциялау |
17 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
18 |
Қоқыс жинау, сақтау және жою ережесін сақтау |
19 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Көлік құралына қызмет көрсету жөніндегі объектілерге арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдары берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Санитариялық-қорғаныш аймағына қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Жылытуға, жарыққа, сумен жабдықтауға, желдетуге, ауа баптауға, кәрізге қойылатын талаптарды сақтау |
6 |
Технологиялық процестерге және өндірістік жабдыққа қойылатын талаптарды сақтау |
7 |
Өндіріс қалдықтарын жинауға, есепке алуға, сақтауға, тасымалдауға, залалсыздандыруға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
8 |
Тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Зиянды еңбек жағдайларында жұмыс істеушілердің жеке топтарын арнайы тамақтандырумен қамтамасыз етуге қойылатын талаптарды сақтау |
10 |
Жұмысшыларға медициналық қызмет көрсетуді ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
11 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
12 |
Ауысым алдындағы медициналық куәландырудың болуы |
13 |
Бекітілген медициналық құжаттаманың болуы және жүргізу |
14 |
Өндірістік үй-жайлардың ауасына қойылатын талаптарды сақтау |
15 |
Қоныстану аумақтарының атмосфералық ауасына қойылатын талаптарды сақтау |
16 |
Химиялық заттар мен уларды жинауға, есепке алуға, сақтауға, тасымалдауға, залалсыздандыруға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
17 |
Радиациялық қауіпсіздікке қойылатын талаптарды сақтау |
18 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
19 |
Жұмыс орындарына және еңбек процесіне қойылатын талаптарды сақтау |
20 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
21 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
22 |
Жеке қорғаныш құралдарының болуы және оларды пайдалану |
23 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
24 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
25 |
Тазарту құрылыстарының болуы және тиімділігі |
26 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Қоғамдық тамақтандыру объектілеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдары берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жапсарлас үй-жайлар үшін жеке есіктің болуы |
4 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, жылытуға, ауа баптауға, желдетуге, микроклиматқа қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Үстелдер мен өңдеу мүкаммалын таңбалауды сақтау |
6 |
Жабдықты, мүкаммалды, ыдысты, ыдыс-аяқты жууға және дезинфекциялауға қойылатын талаптарды сақтау |
7 |
Шикізат пен дайын өнімді сақтау жағдайлары мен мерзімдері |
8 |
Шикізат пен дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
9 |
Дайын өнімдер мен аспаздық бұйымдарды дайындау кезінде санитариялық талаптарды сақтау |
10 |
Жеке гигиена ережесін сақтау |
11 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
12 |
Шикізат пен дайын өнімді өткізу және тасымалдау жағдайлары мен мерзімдерін сақтау, тамақ өнімдерін тасымалдауға арналған арнайы көлік құралының болуы |
13 |
Технологиялық процестің ағымдылығын және өнімді дайындау технологиясын сақтау |
14 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
15 |
Шикізат пен дайын өнім сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
16 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
17 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
18 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
19 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
20 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы. |
21 |
Санитариялық киімнің болуы және оны жинақтау, сақтау және өңдеу |
22 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
23 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
24 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Зертханалардың барлық түрлеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдары берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Жабдықпен жарақтау, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Зерттеулер жүргізу номенклатурасын сақтау |
7 |
Өткізілетін зерттеулерге сәйкес реактивтермен, орталармен жарақтау, сақтау жағдайлары мен мерзімдерін сақтау |
8 |
Биологиялық және химиялық заттармен жұмыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Зерттеу әдістемелерімен қамтамасыз ету |
10 |
Бекітілген медициналық құжаттаманың болуы және жүргізу |
11 |
Қалдықтарды жинауға, есепке алуға, сақтауға, тасымалдауға, залалсыздандыруға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
12 |
Жабдықпен, мүкаммалмен, зертханалық ыдыспен жабдықтау |
13 |
Радиациялық, химиялық, микробиологиялық, токсикологиялық, вирусологиялық және паразитологиялық қауіпсіздік талаптарын сақтау |
14 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
15 |
Дербес компьютермен жұмыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
16 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
17 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
18 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
19 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
20 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
21 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
22 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
23 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
24 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
25 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Тамақ өнімдерінің саудасы объектілеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдары берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жапсарлас үй-жайлар үшін жеке есіктің болуы |
4 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Жабдықпен жарақтау, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Өткізілетін өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
7 |
Сауда және тоңазытқыш жабдықпен жарақтау, оның санитариялық талаптарға сәйкестігі |
8 |
Өңдеу мүкаммалын таңбалауды сақтау |
9 |
Жабдықты, мүкаммалды, ыдысты жууға және өңдеуге қойылатын талаптарды сақтау |
10 |
Өнімді сақтау жағдайлары мен мерзімдерін сақтау |
11 |
Өнімді өлшеп-орауға, өткізуге және тасымалдауға қойылатын талаптарды сақтау. Тамақ өнімдерін тасымалдау үшін арнайы көліктің болуы |
12 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
13 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
14 |
Шикізат пен дайын өнім сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
15 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
16 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
17 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
18 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
19 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
20 |
Санитариялық киімнің болуы және толықтырылуы, оны сақтау және өңдеу жағдайлары |
21 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
22 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
23 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
24 |
Қазақстан Республикасының аумағында өткізілетін жоғары және бірінші сұрып бидай ұнын міндетті байыту (фортификация) нормалары бөлігінде темір тапшылығы жағдайының алдын алу талаптарын сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Сумен жабдықтау объектілеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Санитариялық қорғаныш аймағына, сумен жабдықтау көздері жолақтарына, су құбыры құрылыстарына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Сумен жабдықтау көздерін, бас құрылыстарды, таратушы су құбыры желілерін, шаруашылық қызметінің әр түріндегі орталықтанбаған сумен жабдықтау объектілерін қорғауға қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Үй-жайлардың санитариялық-техникалық жағдайы |
6 |
Пайдаланылатын материалдармен реагенттердің сәйкестігі мен қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
7 |
Халыққа берілетін судың сапасы мен қауіпсіздігіне өндірістік бақылауды жүзеге асыру |
8 |
Жабдықтың болуы және жарамдылығы |
9 |
Автоматты бақылау-тіркеу аспаптарының болуы және жарамдылығы |
10 |
Сумен жабдықтаудың таратушы жүйелерін күтіп-ұстауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
11 |
Орталықтанбаған сумен жабдықтау объектілерін күтіп-ұстауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
12 |
Суды дайындауға, суды тазалауға, зарарсыздандыруға қойылатын талаптарды сақтау |
13 |
Дезинфекция құралдары мен пайдаланылатын реагенттерді сақтауға қойылатын талаптарды сақтау |
14 |
Жабдықты, мүкаммалды, ыдысты жууға және өңдеуге қойылатын талаптарды сақтау |
15 |
Өндіріс қалдықтарының айналысына және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
16 |
Су құбыры желілеріндегі апаттарға тіркеу жүргізу, оларды уақтылы жою, мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдарын апаттық жағдайлар туралы хабардар ету |
17 |
Суды тазалауға қойылатын талаптарды сақтау |
18 |
Су сапасының санитариялық ереже талаптарына сәйкессіздігі анықталған жағдайда уақтылы шаралар қабылдау (алғашқы тәулік ішінде) |
19 |
Жұмысшылардың еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
20 |
Су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
21 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
22 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
23 |
Арнайы киімнің және жеке қорғаныш құралдарының болуы, оларды сақтау және өңдеу жағдайлары |
24 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
25 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
26 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
27 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Тамақ өнеркәсібі және тамақ өнімдерін өндіру объектілеріне арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылық саласындағы мемлекеттік орган берген объектінің есепке алыну нөмірінің болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жапсарлас үй-жайлар үшін жеке есіктің болуы |
4 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Жабдықпен жарақтау, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Шикізат пен шығарылатын өнімнің және қосалқы материалдардың сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттардың болуы |
7 |
Шикізат пен дайын өнімді сақтау жағдайлары мен мерзімдерін сақтау |
8 |
Технологиялық процестің ағымдылығын сақтау |
9 |
Өнімді дайындаудың санитариялық технологиясын сақтау |
10 |
Технологиялық процестің автоматты бақылау-тіркеу аспаптарының болуы және жарамдылығы |
11 |
Дайын өнімді өлшеп-орауға, қаптауға және таңбалауға қойылатын талаптарды сақтау |
12 |
Шикізат пен дайын өнімді өткізу және тасымалдау жағдайларын сақтау |
13 |
Өндірістік қалдықтарды кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
14 |
Жабдықты, мүкаммалды, ыдысты күтіп-ұстауға, жууға және өңдеуге қойылатын талаптарды сақтау |
15 |
Шикізаттың, шығарылатын өнім мен судың қауіпсіздігіне, дезинфекцияның сапасына өндірістік бақылау жүргізу |
16 |
Жұмысшылардың еңбек және демалыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
17 |
Жеке гигиена ережесін сақтау |
18 |
Шикізат пен дайын өнім сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
19 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
20 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
21 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
22 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
23 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
24 |
Жұмыскерлердің еңбек жағдайларына және демалысына қойылатын талаптарды сақтау |
25 |
Арнайы киімнің болуы және толықтырылуы, оны сақтау және өңдеу жағдайлары |
26 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
27 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
28 |
Қазақстан Республикасының аумағында өткізілетін жоғары және бірінші сұрып бидай ұнын міндетті байыту (фортификация) нормалары бөлігінде темір тапшылығы жағдайының алдын алу талаптарын сақтау |
29 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Сауықтыру, мәдени және спорттық мақсаттағы объектілерге арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау. Тұрғын үйлерге қоса салынған және жапсарлас үй-жайлар үшін жеке есіктің болуы |
4 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Жабдықпен жарақтау, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Ойын және спорт алаңдарына қойылатын талаптарды сақтау |
7 |
Бір адамға арналған аудан нормаларын сақтау |
8 |
Қатты және жұмсақ мүкаммалмен қамтамасыз ету |
9 |
Дене тәрбиесін және сауықтыру іс-шараларын ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
10 |
Медициналық кабинеттің болуы және жабдықтау, дәрі-дәрмектермен қамтамасыз ету |
11 |
Бекітілген медициналық құжаттаманың болуы және жүргізу |
12 |
Компьютер клубтарына, дербес компьютерлермен жұмыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
13 |
Ас блогын күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
14 |
Тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
15 |
Тарату мәзірінің болуы, үшінші тағамдарды «С» витаминдеу |
16 |
Тағамдарды дайындау технологиясын сақтау |
17 |
Бір адамға арналған тамақтандыру нормасын сақтау |
18 |
Тамақ қалдықтарын жинауға және уақытша сақтауға, жоюға қойылатын талаптарды сақтау |
19 |
Тауар көршілестігін, шикізат пен дайын өнімді сақтау, тасымалдау жағдайлары мен мерзімдерін сақтау |
20 |
Технологиялық және тоңазытқыш жабдығының болуы және жарамдылығы |
21 |
Жабдықты, мүкаммалды және ыдысты күтіп-ұстауға, жууға, өңдеуге қойылатын талаптарды сақтау |
22 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
23 |
Киім-кешекті жуу, сақтау, ауыстыру жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
24 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
25 |
Жеке гигиена ережесін сақтау |
26 |
Шомылатын жердің топырағы мен суының сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
27 |
Тәуліктік сынамаларды алу және сақтау |
28 |
Шикізат пен дайын өнім сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
29 |
Ауыз су сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
30 |
Шайындылардың зертханалық көрсеткіштері |
31 |
Дезинфекциялық құралдар сынамаларының зертханалық көрсеткіштері |
32 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
33 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
34 |
Жұмысшылардың еңбек және демалыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау. Жеке гигиена ережесін сақтау үшін жағдайлардың болуы |
35 |
Арнайы киімнің болуы және толықтырылуы, оны сақтау және өңдеу жағдайлары |
36 |
Дезинсекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
37 |
Жинау мүкаммалын сақтауға және пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
38 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Өнеркәсіп салаларының объектілеріне және өндірістік объектілерге арналған тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Аумақты күтіп-ұстауға және абаттандыруға, қоқыс жинауға, уақытша сақтауға, шығаруға, санитариялық-аулалық қондырғылардың санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Сумен жабдықтауға, кәрізге, жарыққа, желдетуге, ауа баптауға, микроклиматқа, жылытуға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Жабдықпен жарақтау, жабдықты пайдалану ережесін сақтау |
6 |
Қоршаған орта жағдайына (атмосфералық ауа, су объектілері, топырақ) ластану көздері болып табылатын өндірістік объектілердің әсерінен қорғау бойынша іс-шараларды сақтау |
7 |
Санитариялық-қорғаныш аймағына қойылатын талаптарды сақтау |
8 |
Технологиялық процестерге, өндірістік жабдыққа, жұмыс орындарына және еңбек процесіне қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Өндіріс және тұтыну қалдықтарын жинауға, есепке алуға, сақтауға, тасымалдауға, залалсыздандыруға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды, сондай-ақ қалдықтармен жұмыс істеу кезінде қоршаған ортаның (атмосфералық ауа, су объектілері, топырақ) объектілерін қорғау бойынша талаптарды сақтау |
10 |
Тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
11 |
Зиянды еңбек жағдайларында жұмыс істейтін жекелеген топтарды арнайы тамақпен қамтамасыз ету бойынша талаптарды сақтау |
12 |
Жұмысшыларға медициналық қызмет көрсетуді ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
13 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы. |
14 |
Ауысым алдындағы медициналық куәландырудың болуы |
15 |
Өндірістік зертханалық бақылаудың болуы |
16 |
Жылытуға, жарыққа, сумен жабдықтауға, желдетуге, ауа баптауға және кәрізге қойылатын талаптарды сақтау |
17 |
Өндірістік үй-жайлардың ауасына қойылатын талаптарды сақтау |
18 |
Қоныстану аумағының атмосфералық ауасына қойылатын талаптарды сақтау |
19 |
Химиялық заттар мен уларды, құрамында сынабы бар шамдарды жинауға, есепке алуға, сақтауға, тасымалдауға, залалсыздандыруға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
20 |
Санитариялық-химиялық және токсикологиялық зертханалық зерттеулердің көрсеткіштері |
21 |
Жұмысшылардың еңбек және демалыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
22 |
Әйелдер мен жасөспірімдердің еңбек жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
23 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
24 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер |
25 |
Арнайы киіммен, арнайы аяқ киіммен және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарымен қамтамасыз ету және оны жұмысшылардың пайдалануы |
26 |
Объектінің көлік құралдарын күтіп-ұстауға және пайдалануға, жүктерді, оның ішінде қауіпті жүктерді объектінің көлік құралдарымен тасымалдау жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
27 |
Радиоэлектрондық құралдарды пайдалануға және электромагнитті сәулелендіру көздерімен жұмыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
28 |
Карантиндік және аса қауіпті инфекциялардың алдын алу жөніндегі талаптарды сақтау |
29 |
Арнайы киімді, арнайы аяқ киімді және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарын сақтауды, беруді, жууды, химиялық тазартуды, кептіруді, шаңнан тазалауды, залалсыздандыруды және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
30 |
Жіті кәсіптік аурулар (уланулар) жағдайларын хабарлау, тексеруді ұйымдастыру және жүргізу, оларды тіркеу, есепке алу және талдау жөніндегі талаптарды сақтау |
31 |
Дезинсекциялық, дезинфекциялық және дератизациялық іс-шараларды жүргізу |
32 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Атом энергиясын пайдалану объектілеріне арналған
тексеру парағы
Органның атауы ______________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _________________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ______________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы _____________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
2 |
Санитариялық-қорғаныш аймағына қойылатын талаптарды сақтау |
3 |
Объект аумағын күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Технологиялық процестерге және өндірістік жабдыққа қойылатын талаптарды сақтау |
6 |
Жылытуға, жарыққа, сумен жабдықтауға, желдетуге және кәрізге қойылатын талаптарды сақтау |
7 |
Өндіріс және тұтыну қалдықтарын жинауға, есепке алуға, сақтауға, тасымалдауға, залалсыздандыруға және кәдеге жаратуға қойылатын талаптарды сақтау |
8 |
Тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Жұмысшыларға медициналық қызмет көрсетуді ұйымдастыруға қойылатын талаптарды сақтау |
10 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
11 |
Ауысым алдындағы медициналық куәландырудың болуы |
12 |
Өндірістік зертханалық бақылаудың болуы |
13 |
Өндірістік үй-жайлардың ауасына қойылатын талаптарды сақтау |
14 |
Радиациялық қауіпсіздікке қойылатын талаптарды сақтау |
15 |
Жұмыс орындарына, жұмысшылардың еңбек және демалыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
16 |
Радиациялық қауіпсіздік бойынша нұсқаулықтың болуы |
17 |
Персоналда жеке дозиметриялық бақылаудың болуы |
18 |
Радиациялық қауіпсіздік белгілерінің болуы |
19 |
Жұмыстардың сыныбына байланысты аймақтау нормаларын сақтау |
20 |
Объектідегі иондаушы сәулелендіру көздерінің қозғалысын бақылауды ұйымдастыру |
21 |
Иондаушы сәулелендіру көздерін пайдалану мерзімдерін сақтау |
22 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
23 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер көрсеткіштері |
24 |
Жеке қорғаныш құралдарының болуы және пайдалану |
25 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
26 |
Дезинфекциялық режимді сақтау |
27 |
Радиациялық қауіпсіздікке жауапты адамдарды және «А» және «В» санатының персоналын тағайындау туралы бұйрықтың болуы |
28 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |
Қазақстан Республикасының
Денсаулық сақтау министрінің
2011 жылғы 31 қаңтардағы
№ 60 және
Қазақстан Республикасының
Экономикалық даму және
сауда министрінің
2011 жылғы 25 ақпандағы
№ 44 бірлескен
бұйрығымен бекітілген
Нысан
Радиациялық қауіпті объектілерге арналған тексеру парағы
Органның атауы ____________________________________________________
Тексеруді тағайындау актісі _______________________________________
(№, күні)
Субъекті атауы ____________________________________________________
Объектінің орналасқан мекенжайы __________________________________
№ |
Талаптардың атауы |
1 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органдарымен келісілген радиациялық объектіні орналастыру жобасының болуы |
2 |
Мемлекеттік санитариялық-эпидемиологиялық қызмет органы берген санитариялық-эпидемиологиялық қорытындылардың болуы |
3 |
Санитариялық-қорғаныш аймағына қойылатын талаптарды сақтау |
4 |
Объектіні орналастыруға, үй-жайлар жиынына, ауданына, ішін әрлеуге және күтіп-ұстауға қойылатын талаптарды сақтау |
5 |
Радиациялық қауіпсіздік және радиациялық апаттар мен олардың салдарларын жою бойынша бағдарламалардың, ережелердің, нұсқаулардың болуы |
6 |
Объектідегі иондаушы сәулелендіру көздерінің қозғалысын бақылауды ұйымдастыру |
7 |
Радиациялық қауіпсіздік белгілерінің болуы |
8 |
Радиоактивті қалдықтарды жинауға, уақытша сақтауға, тасымалдауға және көмуге қойылатын талаптарды сақтау |
9 |
Иондаушы сәулелендіру көздерін және радиоактивті заттарды тасымалдауға қойылатын талаптарды сақтау |
10 |
Иондаушы сәулелендіру көздері және радиоактивті заттар бар технологиялық жабдықты пайдалануға қойылатын талаптарды сақтау |
11 |
Персоналдың тыныс алу ағзаларын және тері жабындарын жеке қорғау құралдарының болуы және пайдалану |
12 |
Желдетуге, сумен жабдықтауға, жарыққа, кәрізге, микроклиматқа қойылатын талаптарды сақтау |
13 |
Персоналдың жұмыс орындарында радиациялық бақылаудың болуы |
14 |
Персоналда жеке дозиметриялық бақылаудың болуы |
15 |
Персоналдың жеке дозаларын есепке алу парақтарының болуы |
16 |
Зертханалық-аспаптық өлшеулер |
17 |
Дәрі қобдишасының болуы және шұғыл медициналық көмек көрсету үшін дәрі-дәрмектер жиынымен толықтыру |
18 |
Үй-жайлардың қабырғаларын, төбелерін және еденін әрлеуге қойылатын талаптарды сақтау |
19 |
Жабдыққа пайдалану құжаттамасының болуы |
20 |
Бақылау-техникалық журналының болуы |
21 |
Дозиметриялық өлшеулер хаттамаларының болуы |
22 |
Жабдықтың пайдалану параметрлерін бақылау хаттамаларының болуы |
23 |
Рентгенотерапияны жоспарлау үшін дозиметриялық өлшеулер хаттамаларының болуы |
24 |
Қорғаныш жерге қосу құрылғысының сынау актілерінің болуы |
25 |
Радиациялық қауіпсіздікке жауапты адамдарды және «А» және «В» санатының персоналын тағайындау туралы бұйрықтың болуы |
26 |
А тобы персоналының жұмысқа тұру алдында алдын ала және мерзімдік медициналық қараулардан өтуі туралы медициналық комиссия қорытындыларының болуы |
27 |
Жұмысшылардың еңбек және демалыс жағдайларына қойылатын талаптарды сақтау |
28 |
Персоналдың жеке сәулелену дозаларын есепке алу карточкаларының болуы |
29 |
Жылжымалы, жеке және қосымша радиациялық қорғаныш құралдарымен қамтамасыз ету |
30 |
Науқастың амбулаториялық карталарында немесе ауру тарихтарында «Рентгенологиялық зерттеулер кезінде пациенттердің дозалық жүктемелерін есепке алу парағының» болуы |
31 |
Пациенттердің күнделікті рентгенологиялық зерттеулерін тіркеу журналының болуы |
32 |
Пациенттерге арналған дозалық жүктемені бақылау аппаратурасының болуы |
33 |
Персоналдың міндетті алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан өту жиілігін, уақтылы және толық өтуді сақтауы |
34 |
Арнайы киімнің, арнайы аяқ киімнің және басқа да жеке және ұжымдық қорғаныш құралдарының болуы. Оларды сақтау, беру, жуу, химиялық тазарту, кептіру, шаңнан тазалау, майсыздандыру және жөндеуді ұйымдастыру жөніндегі талаптарды сақтау |
35 |
Темекі шегудің алдын алу және оны шектеу жөніндегі талаптарды сақтау |