Мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдарында емдік тамақтануды және жұмсақ мүкәммалмен жабдықтауды ұйымдастыру мақсатында Қазақстан Республикасының Үкіметі қаулы етеді:
1. Қоса беріліп отырған мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдарына арналған тамақтанудың заттай нормалары және жұмсақ мүкәммалмен жабдықтаудың ең төменгі нормалары бекітілсін.
2. Тамақтануға және жұмсақ мүкәммалға арналған шығыстарды қаржыландыру:
1) 2002 жылғы 1 қаңтардан бастап мемлекеттік мекемелер бойынша - денсаулық сақтаудың республикалық және жергілікті бюджеттерінде көзделген қаражат шегінде, мемлекеттік қазыналық кәсіпорындарға - мемлекеттік тапсырыс шеңберінде;
2) 2003 жылғы 1 қаңтардан бастап мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдары үшін бекітілген нормаларға сәйкес жүзеге асырылады деп белгіленсін.
3. Осы қаулы қол қойылған күнінен бастап күшіне енеді.
Қазақстан Республикасының
Премьер-Министрі М. Тоқаев
Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2002 жылғы 26 қаңтардағы
N 128 қаулысымен
бекітілген
Емдеу-алдын алу ұйымдарының бөлімшелері үшін бір науқастың 1
күнгі тамақтануының заттай нормалары
(граммен)
Атауы |
жалпы бөлімшелер үшін |
онкологялық бөлімшелер үшін |
нефрологиялық бөлімшелер үшін |
гастроэнтрологиялық бөлімшелер үшін |
эндокринологиялық бөлімшелер үшін |
гемотологилық бөлімшелер үшін |
күйікті емдеу бөлімшелер үшін |
Кара бидай наны |
150 |
150 |
150 |
100 |
200 |
150 |
|
Бидай наны |
200 |
200 |
200 |
250 |
150 |
200 |
400 |
Бидай ұны |
15 |
15 |
5 |
10 |
15 |
15 |
|
Картоп ұны |
5 |
5 |
10 |
10 |
5 |
||
Жармалар |
80 |
80 |
80 |
80 |
70 |
80 |
|
Макарон өнімдері |
20 |
20 |
20 |
30 |
20 |
||
Картоп |
400 |
400 |
400 |
300 |
250 |
400 |
600 |
Көкөністер, барлығы: |
400 |
400 |
600 |
515 |
790 |
400 |
250 |
Жас жемістер |
100 |
120 |
200 |
150 |
150 |
200 |
100 |
Кептірілген жемістер |
30 |
30 |
20 |
10 |
40 |
30 |
100 |
Шұжықтар, жіңішке шұжыктар |
10 |
12 |
20 |
||||
Ет, құс еті |
125/25 |
125/25 |
75/25 |
150/25 |
125/25 |
125/25 |
100 |
Балық, балық өнімдері |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
Ірімшік |
70 |
90 |
100 |
150 |
100 |
300 |
|
Сыр |
15 |
15 |
15 |
20 |
20 |
10 |
|
Жұмыртка /дана |
1 |
1 |
1 |
1,75 |
1 |
1 |
3 |
Айран |
100 |
200 |
200 |
100 |
200 |
200 |
|
Сүт |
300 |
200 |
200 |
300 |
300 |
200 |
500 |
Сары май, балқытылған |
40 |
40 |
60 |
40 |
30 |
40 |
60 |
Өсімдік майы |
20 |
20 |
40 |
20 |
20 |
20 |
12 |
Қаймақ |
20 |
20 |
40 |
30 |
30 |
30 |
150 |
Қант, кондит өнімдері |
60 |
60 |
60 |
60 |
15 |
60 |
100 |
Шай |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
1 |
Кофе, какао |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
||
Ашытқы |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
|
Тұз |
6 |
6 |
6 |
6 |
6 |
6 |
10 |
Қызанақ езбесі |
3 |
3 |
5 |
5 |
|||
Майлығы 20 % кілегей |
50 |
||||||
Жеміс шырындары |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
туберкулезге қарсы ауруханалар мен бөлімшелер үшін бір науқастың бір
күнгі заттай нормалары
Атауы |
Ересектер үшін |
Балалар |
|||
3 жасқа дейін |
3-тен 7 жасқа дейін |
7-ден 14 жасқа дейін |
14-тен 16 жасқа дейін |
||
Қара бидай наны |
150 |
50 |
100 |
100 |
150 |
Бидай наны |
300 |
100 |
100 |
150 |
300 |
Бидай ұны |
80 |
40 |
50 |
70 |
80 |
Картоп ұны |
10 |
2 |
5 |
5 |
10 |
Жармалар, макарондар |
80 |
30 |
70 |
70 |
80 |
Картоп |
400 |
180 |
300 |
300 |
400 |
Көкөністер |
500 |
200 |
300 |
300 |
500 |
Жас жемістер |
200 |
100 |
100 |
100 |
200 |
Кептірілген жемістер |
30 |
5 |
15 |
25 |
30 |
Жеміс шырындары |
20 |
50 |
100 |
150 |
200 |
Қант, кондит. өнімдері |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
Ет және құс еті |
200 |
100 |
150 |
200 |
200 |
Шұжық өнімдері |
20 |
5 |
10 |
20 |
20 |
Балық |
100 |
20 |
50 |
60 |
100 |
Майшабақ, уылдырық |
10 |
3 |
6 |
10 |
10 |
Сүт, айран |
500 |
500 |
500 |
500 |
500 |
Ірімшік |
70 |
50 |
60 |
60 |
70 |
Қаймақ |
30 |
20 |
20 |
30 |
30 |
Майлылығы 20 % кілегей |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
Мал майы |
60 |
25 |
30 |
50 |
60 |
Өсімдік майы |
25 |
15 |
20 |
20 |
25 |
Жұмыртқа /дана/ |
2 |
1 |
1 |
1 |
2 |
Кофе |
2 |
0,5 |
0,5 |
2 |
2 |
Шай |
2 |
1 |
1 |
1 |
2 |
Какао |
2 |
05 |
05 |
1 |
2 |
Тұз, ащы қоспалар |
10 |
3 |
5 |
5 |
10 |
Сыр |
15 |
5 |
10 |
10 |
15 |
балалар ауруханаларында, бөлімшелерінде 1 науқасқа (балалар),
перзентханалар мен бөлімшелердегі жүкті және босанған әйелдерге
Атауы |
1-ден 3 жасқа дейінгі |
3-тен 7 жасқа дейінгі |
7-ден 14 жасқа дейінгі |
жүкті және босанған әйелдер үшін |
Кара бидай наны |
30 |
50 |
100 |
200 |
Бидай наны |
70 |
150 |
250 |
250 |
Бидай ұны |
10 |
25 |
35 |
15 |
Картоп крахмалы |
3 |
3 |
5 |
5 |
Макарон өнімдері |
10 |
15 |
20 |
20 |
Жармалар оның ішінде: |
||||
қара құмық |
7 |
10 |
20 |
15 |
Сулы геркулесі |
6 |
10 |
15 |
15 |
майда жарма |
7 |
10 |
15 |
15 |
күріш |
8 |
15 |
15 |
15 |
тары |
5 |
5 |
5 |
5 |
арпа жармасы |
5 |
5 |
5 |
5 |
жүгері |
5 |
5 |
5 |
5 |
полтавалық |
5 |
5 |
5 |
5 |
Картоп |
200 |
260 |
350 |
400 |
Көкөніс барлығы, оның ішінде: |
200 |
250 |
400 |
400 |
қызылша |
25 |
35 |
55 |
55 |
жас тұздалған капуста |
150 |
150 |
200 |
200 |
пияз |
5 |
10 |
20 |
20 |
көк пияз |
5 |
10 |
15 |
15 |
ақжелек, аскөк |
5 |
10 |
15 |
15 |
сәбіз |
40 |
50 |
60 |
60 |
қияр, қызанақ |
5 |
10 |
10 |
10 |
жасыл бұршақ |
15 |
20 |
25 |
25 |
Жас жемістер |
75 |
100 |
100 |
100 |
Жеміс, көкөніс шырындары |
50 |
100 |
150 |
200 |
Кептірілген жемістер |
10 |
15 |
30 |
30 |
Ет, құс еті |
100 |
125 |
150 |
200 |
Балық, балық өнімдері |
50 |
60 |
75 |
100 |
Жұмыртқа /дана/ |
1,2 |
1 |
1 |
1 |
Ірімшік |
40 |
50 |
60 |
60 |
Сыр |
5 |
10 |
15 |
15 |
Сүт |
500 |
450 |
550 |
500 |
Сары май |
30 |
45 |
55 |
40 |
Өсімдік майы |
5 |
7 |
10 |
20 |
Қаймақ |
15 |
20 |
25 |
25 |
Қант, варенье |
50 |
70 |
80 |
100 |
Тұз |
3 |
5 |
6 |
10 |
Қызанақ езбесі |
3 |
3 |
5 |
3 |
Шай |
2 |
2 |
2 |
2 |
Кофе,какао |
1 |
1 |
1 |
|
Шұжық өнімдері |
10 |
Ескерту: балаларды емдеуге организмнің калорияларға, белоктар мен микроэлементтерге қажеттілігін арттыруға әкелетін гормондарды, химия терапияны және т.б. ұзақ уақыт қолданған жағдайда, тағамдардың бір түрін екінші түрімен ауыстыруға және тұтынудын бір түрін азайту есебінен екіншісінін көлемін ұлғайтуға рұқсат етіледі. Бұл ретте, сондай-ақ тамақтанудың рационында туберкулезбен ауыратын балалар үшін есептелген уылдырықты норма бойынша қолдануға рұқсат етіледі.
жекелеген денсаулық сақтау ұйымдары үшін 1 науқастың бір
күнгі заттай нормалары
Атауы |
ҰОС-ның қатысушылары мен мүгедектері үшін |
Туберкулездік емес санаторийлер |
Сәбилер үйі |
Күндізгі стационарлар |
Қан тапсырған күнгі донорлар үшін |
||
3 жасқа дейін |
3-тен 7 жасқа дейін |
7-ден 14 жасқа дейін |
|||||
Қара бидай наны |
150 |
30 |
100 |
150 |
50 |
200 |
100 |
Бидай наны |
300 |
70 |
150 |
250 |
100 |
200 |
150 |
Бидай ұны |
30 |
15 |
50 |
80 |
20 |
10 |
15 |
Жармалар, макарон өнімдер |
80 |
35 |
60 |
85 |
35 |
40 |
80 |
Картоп |
400 |
150 |
200 |
350 |
150 |
200 |
320 |
Көкөністер, қияр |
550 |
200 |
300 |
400 |
300 |
200 |
320 |
Жас жемістер |
200 |
150 |
150 |
150 |
250 |
100 |
120 |
Кептірілген жемістер |
30 |
15 |
20 |
20 |
15 |
20 |
12 |
Жасыл бұршақ |
30 |
||||||
Жеміс шырыны |
25 |
50 |
100 |
150 |
50 |
||
Қант |
40 |
70 |
80 |
80 |
50 |
60 |
60 |
Кондитер өнімдері |
45 |
10 |
|||||
Ет, құс еті |
155 |
70 |
150 |
200 |
120 |
100 |
90 |
Шұжық өнімдері |
20 |
||||||
Балық |
130 |
20 |
150 |
200 |
25 |
50 |
50 |
Сыр |
15 |
3 |
10 |
20 |
10 |
||
Сүт |
400 |
600 |
500 |
450 |
700 |
200 |
365 |
Ірімшік |
50 |
40 |
100 |
100 |
50 |
100 |
|
Қаймақ |
20 |
10 |
15 |
25 |
20 |
100 |
|
Сары май |
40 |
25 |
40 |
55 |
30 |
30 |
|
Өсімдік майы |
40 |
2 |
5 |
10 |
6 |
||
Жұмыртқа /дана/ |
1 |
0,5 |
1 |
2 |
1 |
||
Кофе |
1 |
1 |
3 |
3 |
1 |
0 |
1 |
Шай |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
3 |
1 |
Какао |
2 |
||||||
Тұз, ащы қоспалар |
10 |
5 |
8 |
10 |
5 |
6 |
6 |
Қызанақ езбесі |
5 |
||||||
Ашытқы |
4 |
1 |
|||||
Картоп ұны |
5 |
8 |
8 |
3 |
10 |
5 |
|
Айран |
150 |
180 |
|||||
Балаларға арналған ет консервілері |
50 |
Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2002 жылғы 26 қаңтардағы
N 128 қаулымен
бекітілген
Емдеу-алдын алу ұйымдарының бөлімшелері бойынша 1 төсек орынды
жұмсақ мүкәммалмен жабдықтау нормалары
/бірлікті/
Бұйымдардың/бөлімшелердің атауы |
терапевтік |
неврологиялық, кардиологиялық |
жұқпалы аурулар, тері-венерологиялық |
|||
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдалану мерзімі |
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдалану мерзімі |
|
І. Ауруларға арналған киімдер және төсектер |
||||||
Жейде, іш көйлек /майка/ |
5 |
3 |
5 |
3 |
6 |
3 |
Трусилер /трико, дамбал/ |
2,5 |
3 |
2,5 |
3 |
4 |
3 |
Науқастарға арналған бас орамал |
0,2 |
2 |
0,3 |
2 |
0,3 |
2 |
Ақжайма |
5 |
4 |
6 |
4 |
7 |
4 |
Көрпе тыстар |
4 |
5 |
4 |
5 |
5 |
5 |
Төсеніш (жаялық) |
1 |
3 |
9 |
5 |
5 |
3 |
Сыртқы жастықтыс |
7 |
3 |
7 |
3 |
7 |
3 |
Ішкі жастықтыс |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
Тюфяк тысы |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
Науқастарға арналған орамалдар |
5 |
3 |
5 |
3 |
6 |
3 |
II. Науқастарға арналған төсек жабдықтары мен басқа да заттар |
||||||
Матрац |
1,5 |
5 |
2 |
5 |
2 |
5 |
Құс жастық |
2 |
10 |
2 |
10 |
2 |
10 |
Жылы көрпе /жүнді, жартылай жүнді/ |
1,5 |
6 |
1,5 |
6 |
2 |
6 |
Жазғы көрпе (жұмсақ) |
1 |
4 |
1 |
4 |
1,5 |
4 |
Зат қапшықтары |
0,2 |
4 |
0,2 |
4 |
0,3 |
4 |
Науқастың іш киім жабдықтарын сақтайтын қапшықтар |
1 |
3 |
1 |
3 |
1 |
3 |
Ыдыс сүртуге арналған орамалдар |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
III. Науқастарға арналған киімдер мен аяқ киімдер |
||||||
Жылы халат (үй киім) |
2 |
3 |
2 |
3 |
2,5 |
3 |
Жазғы халат (үй киім) |
2 |
3 |
2 |
3 |
2,5 |
3 |
Үйде киетін тәпішке |
0,5 |
1 |
0,5 |
1 |
1 |
0,5 |
Бұйымдардың/бөлімшелердің атауы |
Балалар бөлімшелері |
|||||
1 жасқа дейін |
1 жастан 3 жасқа дейін |
3 жастан 7 жасқа дейін |
||||
бір төсекке арналған заттар саны |
Пайдаланудың жылдық мерзімі |
бір төсекке арналған заттар саны |
Пайдаланудың жылдық мерзімі |
бір төсекке арналған заттар саны |
Пайдаланудың жылдық мерзімі |
|
I. Науқастарға арналған киімдер мен төсек жабдықтары |
||||||
Жейде, іш көйлек |
||||||
Баланың іш көйлек /майка/ |
25 |
3 |
10 |
3 |
5 |
2 |
Баланың түнгі көйлегі |
4 |
3 |
||||
Трусилер (ползунки) |
40 |
3 |
20 |
3 |
5 |
2 |
Бас орамал (чепчик) |
3 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
Ақжайма (балалар, ересектер) |
7 |
4 |
7 |
4 |
7 |
4 |
Операциялық және байлап таңу қажеттілігін қоса алғанда хирургиялық бейіндегі балалар бөлімшелеріне арналған қосымша ақжайма |
5 |
4 |
5 |
4 |
5 |
4 |
Төсек жаялықтары (хирургиялық бейіндегі балалар бөлімшелері үшін қосымша) |
8 |
4 |
8 |
4 |
8 |
4 |
Жазғы жаялық /төсеніш/ |
100 |
5 |
50 |
5 |
5 |
3 |
Жылы жаялық |
25 |
4 |
15 |
4 |
||
Көрпе тыс /балалар, ересектер/ |
5 |
5 |
6 |
6 |
4 |
4 |
Сыртқы жастықтыс |
5 |
4 |
5 |
4 |
||
Ішкі жастықтыс |
1 |
2 |
1,5 |
2 |
||
Тюфяк тысы |
1,5 |
3 |
||||
Науқастарға арналған орамал |
5 |
3 |
5 |
3 |
5 |
3 |
II. Науқастарға арналған төсек жабдықтары және баска да заттар |
||||||
Матрац (балалар, ересек) |
1,5 |
4,5 |
1,5 |
4,5 |
1,5 |
4,5 |
Құс жастық |
1 |
10 |
1,5 |
10 |
||
Көрпе /жүнді, жартылай жүнді/, /балалар, ересектер/ |
2,5 |
5 |
2,5 |
5 |
1,3 |
5 |
Жазғы түкті мата көрпе /балалар, ересектер/ |
2,5 |
4 |
2,5 |
4 |
1,75 |
4 |
Науқастың іш киім жабдықтарын сақтайтын қапшықтар |
1 |
2 |
1 |
2 |
||
Зат қапшықтары |
0,5 |
4 |
0,5 |
4 |
0,5 |
4 |
Керует жанындағы қалталар |
2 |
4 |
2 |
4 |
2 |
4 |
Ыдыс орамалдары |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
Келушілерге арналған жамылғы-халат |
1 |
3 |
1 |
3 |
||
III. Науқастарға арналған киімдер мен аяқ киімдер |
||||||
Жылы халат (пижама, көйлек) /балалар, ересектер/ |
7 |
3 |
3 |
3 |
||
Жазғы халат (пижама, көйлек) /балалар, ересектер/ |
7 |
3 |
3 |
3 |
||
Үйде киетін тәпішкелер /балалар, ересектер/ |
1 |
1 |
1 |
1 |
Бұйымдардың/бөлімшелердің атауы |
Балалар бөлімшелері |
|||
7 жастан 15 жасқа дейін |
аналар үшін |
|||
бір төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
бір төсекке арналған заттар саны |
Пайдаланудың жылдық мерзімі |
|
I. Науқастарға арналған іш киімдер мен төсек жабдықтары |
||||
Жейде, іш көйлек |
3 |
2 |
||
Баланың іш көйлегі /майка/ |
5 |
2 |
||
Баланың түнгі көйлегі |
2,5 |
2 |
||
Трусилер (ползунки) |
5 |
2 |
||
Бас орамал (чепчик) |
2 |
2 |
3 |
2 |
Ақжайма (балалар, ересектер) |
7 |
4 |
3 |
3 |
Операциялық және байлап таңу қажеттілігіне қоса алғанда хирургиялық бейіндегі балалар бөлімшелеріне арналған қосымша ақжайма |
5 |
4 |
||
Төсек жаялықтары (хирургиялық бейіндегі балалар бөлімшелері үшін қосымша) |
8 |
4 |
||
Жазғы жаялық /төсеніш/ |
5 |
3 |
||
Жылы жаялық |
||||
Көрпе тыс /балалар, ересектер/ |
4 |
5 |
3 |
3 |
Сыртқы жастықтыс |
5 |
4 |
3 |
3 |
Ішкі жастыктыс |
1,5 |
2 |
1 |
2 |
Тюфяк тысы |
1,5 |
3 |
1 |
3 |
Науқастарға арналған орамал |
5 |
3 |
3 |
3 |
Матрац (балалар, ересек) |
1,5 |
4,5 |
1 |
5 |
Құс жастық |
1,5 |
10 |
1 |
10 |
Көрпе (жүнді, жартылай жүнді), (балалар, ересектер) |
12,5 |
5 |
1 |
6 |
Жазғы түкті мата көрпе (балалар, ересектер) |
1,8 |
4 |
||
Науқастың іш киім жабдықтарын сақтайтын қапшықтар |
1 |
2 |
||
Зат қапшықтары |
0,5 |
4 |
||
Керует жанындағы қалталар |
2 |
4 |
||
Ыдыс орамалдары |
0,25 |
1 |
||
Келушілерге арналған жамылғы-халат |
1 |
3 |
||
Жылы халат (пижама, көйлек) /балалар, ересектер/ |
3 |
3 |
2 |
3 |
Жазғы халат (пижама, көйлек) (балалар, ересектер) |
3 |
3 |
2 |
3 |
Үйде киетін тәпішкелер (балалар, ересектер) |
1 |
1 |
1 |
1 |
Бұйымдардың/ бөлімшелердің атауы |
хирургиялық |
нейрохирургиялық |
күйікті емдеу |
офтальмологиялық отоларингологиялық |
реанимациялық палаталары бар анестезиологиялық-реанимациялық және жеделдетілген терапия |
|||||
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
|
I. Науқастарға арналған киімдер мен төсек жабдықтары |
||||||||||
Жейде, іш көйлек (майка) |
6 |
3 |
6 |
3 |
7 |
3 |
5 |
3 |
6 |
3 |
Трусилер /трико, кальсондар/ |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
||
Науқастарға арналған бас орамалдар |
0,3 |
2,5 |
1 |
2,5 |
1 |
2,5 |
1 |
2,5 |
||
Ақжайма |
11 |
4 |
13 |
4 |
16 |
4 |
9 |
4 |
15 |
4 |
Көрпе тыс |
4 |
5 |
5 |
5 |
5 |
5 |
4 |
5 |
5 |
5 |
Төсеніш (жаялықтар) |
12 |
5 |
17 |
5 |
27 |
4 |
9 |
4 |
27 |
4 |
Сыртқы жастықтыс |
7 |
3 |
7 |
3 |
7 |
3 |
7 |
3 |
9 |
3 |
Ішкі жастықтыс |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
Тюфяк тысы |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
Науқастарға арналған орамалдар |
6 |
3 |
6 |
3 |
6 |
3 |
6 |
3 |
8 |
4 |
IІ. Науқастарға арналған төсек жабдықтары және баска да заттар |
||||||||||
Матрац |
1,5 |
5 |
2 |
5 |
1,5 |
5 |
1,5 |
5 |
1,5 |
5 |
Құс жастық |
2 |
10 |
2 |
10 |
2 |
10 |
2 |
10 |
2 |
10 |
Жылы көрпе /жүнді, жартылай жүнді/ |
1,5 |
6 |
1,5 |
6 |
1,5 |
6 |
1,5 |
6 |
1,5 |
6 |
Жазғы көрпе (жұмсақ) |
1 |
4 |
1 |
4 |
1 |
4 |
1 |
4 |
1 |
4 |
Зат қапшықтары |
0,3 |
4 |
0,3 |
4 |
0,4 |
4 |
0,2 |
4 |
0,5 |
4 |
Науқастың іш киім жабдықтарын сақтайтын қапшықтар |
1 |
3 |
1 |
3 |
1 |
3 |
1 |
3 |
||
Ыдыс орамалдары |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
0,25 |
1 |
||
Келушілерге арналған жамылғы-халат |
0,5 |
3 |
0,5 |
3 |
||||||
IIІ Науқастарға арналған киімдер мен аяқ киімдер |
||||||||||
Жылы халат /пижама/ |
2 |
3 |
2 |
3 |
2 |
3 |
2 |
3 |
||
Жазғы халат /пижама/ |
2 |
3 |
2 |
3 |
2 |
3 |
2 |
3 |
||
Үйде киетін тәпішке |
0,5 |
1 |
0,5 |
1 |
0,5 |
1 |
0,5 |
1 |
р/с |
Бұйымдардың/ бөлімшелердің атауы |
туберкулез |
психиатриялық |
||
бір төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
бір төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
||
I. Науқастарғы арналған іш киімдер мен төсек жабдықтары |
|||||
1 |
Жейде, іш көйлек (майка) |
6 |
3 |
7 |
3 |
2 |
Трусилер (трико, кальсондар) |
7 |
4 |
8 |
3 |
3 |
Бас орамалдар |
1 |
2,5 |
1 |
1 |
4 |
Ақжайма |
7 |
4 |
6 |
3 |
5 |
Көрпе тыс |
4 |
5 |
5 |
4 |
6 |
Төсеніш (жаялық) |
5 |
4 |
1 |
3 |
7 |
Сыртқы жастықтыс |
8 |
3 |
8 |
3 |
8 |
Ішкі жастықтыс |
2 |
2 |
2 |
2 |
9 |
Тюфяк тысы |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
10 |
Науқастарға арналған орамалдар |
8 |
3 |
5 |
2,5 |
II. Науқастарға арналған төсек жабдықтары мен баска да заттар |
|||||
1 |
Матрац |
1,5 |
5 |
1,5 |
5 |
2 |
Құс жастық |
2 |
10 |
2 |
10 |
3 |
Жылы көрпе /жүнді, жартылай жүнді/ |
2 |
5 |
1,5 |
5 |
4 |
Жазды, көрпе /түкті/ |
1 |
4 |
1 |
4 |
5 |
Зат қапшықтары |
0,5 |
4 |
0,5 |
4 |
6 |
Науқастың іш киім жабдықтарын сақтайтын қапшықтар |
1 |
3 |
1 |
3 |
7 |
Ыдыс орамалдары |
0,25 |
1 |
0,5 |
1 |
III. Науқастарға арналған киімдер мен аяқ киімдер |
|||||
Жылы халат /пижама, көйлек/ |
2,5 |
3 |
3 |
3 |
|
Жазғы халат /пижама, көйлек/ |
2 |
3 |
3 |
3 |
|
Үйде киетін тәпішке |
0,5 |
0,5 |
1 |
0,5 |
Бұйымдардын/ бөлімшелердің атауы |
гинекологиялық |
акушерлік бөлімшелер, жүктілік патологиясының бөлімшелері |
||||
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
жүкті және босанған әйелдер үшін |
Жаңа туған нәрестелер үшін |
|||
1 төсекке арналған заттар саны |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 төсекке арналған заттар |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
|||
I. Науқастарға арналған іш киімдер мен төсек жабдықтары |
||||||
Жейде, іш көйлек /майка/ |
6 |
3 |
8 |
4 |
||
Жаңа туған нәрестелерге арналған көйлек |
20 |
2,5 |
||||
Арнайы лиф |
3 |
3 |
||||
Науқастарға арналған бас орамалдар |
0,5 |
1,5 |
2 |
2 |
||
Акжайма |
10 |
4 |
9 |
4 |
||
Көрпе тыс /ересектер, балалар |
4 |
5 |
4 |
4 |
4 |
4 |
Төсеніш |
17 |
4 |
37 |
4 |
||
Жазғы жаялық |
115 |
5 |
||||
Жылы жаялық |
15 |
5 |
||||
Сыртқы жастықтыс |
7 |
3 |
7 |
3 |
||
Ішкі жастықтыс |
2 |
2 |
2 |
2 |
||
Тюфяк тысы |
1,5 |
3 |
1,5 |
3 |
||
Науқастарға арналған орамал |
6 |
3 |
9 |
3 |
||
II. Науқастарға арналған төсек жабдықтары мен баска да заттар |
||||||
Матрац /ересектер, балалар/ |
1,5 |
5 |
1,8 |
5 |
1,5 |
4,5 |
Құс жастық |
2 |
10 |
2 |
10 |
||
Жылы көрпе /жүнді, жартылай жүңді/ |
1,5 |
6 |
1,5 |
6 |
||
Түкті көрпе /ересектер, балалар/ |
1 |
4 |
1,5 |
4 |
3 |
5 |
Балалардың мата көрпесі |
3 |
5 |
||||
Зат қапшықтары |
0,2 |
4 |
0,5 |
4 |
||
Науқастың іш киім жабдықтарын сақтайтын қапшықтар |
1 |
3 |
||||
Ыдыс орамалдары |
0,25 |
1 |
0,5 |
1 |
||
Керует жанындағы қалталар |
2 |
4 |
||||
ІІІ. Нақастарға арналған киімдер мен аяқ киімдер |
||||||
Жылы халат |
2 |
3 |
2 |
3 |
||
Жазғы халат |
2 |
3 |
2 |
3 |
||
Үйде киетін тәпішке |
0,5 |
1 |
1 |
0,5 |
Амбулаториялық-емханалық ұйымдарды (бөлімшелерді) жұмсақ мүкәммалмен
жабдықтаудың нормалары
Бұйымдардың/бөлімшелердің атауы |
әйелдер консультациялары үшін (жеке және перзентханалар үйлерінің құрамына кіретін) |
емханалар, амбулаториялар, аурухана мекемелерінің амбулаториялық-емханалық бөлімшелері үшін |
||
1 дәрігерлік қызметке қажетті норма |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
1 дәрігерлік қызметке қажетті норма |
пайдаланудың жылдық мерзімі |
|
Акжайма |
5 |
4 |
8 |
4 |
Төсеніш (жаялық) |
2,5 |
2 |
11 |
3,5 |
Сыртқы жастықтыс |
0,8 |
2,5 |
2 |
3 |
Ішкі жастықтыс |
0,3 |
2 |
0,1 |
2 |
Жастық |
0,3 |
10 |
0,3 |
10 |
Зат қапшықтары |
0,2 |
2 |
0,2 |
2 |
Науқастарға арналған орамалдар |
0,5 |
1 |
||
Көрпе тыс* |
0,3 |
2 |
||
көрпе |
0,3 |
4 |
* емханаларда, амбулаторияларда, амбулаториялық-емханалық бөлімшелерде балшықпен емдеу орындары болған жағдайда