Агроенеркәсіптік кешенді және ауылдық аумақтарды дамытуды мемлекеттік реттеу туралы» 2005 жылғы 8 шілдедегі Қазақстан Республикасының Заңы 5-бабының 6) тармақшасына сәйкес Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
Ескерту. Кіріспе жаңа редакцияда - ҚР Үкіметінің 31.12.2015 № 1164 (01.01.2016 бастап қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.
1. Қоса беріліп отырған әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі бекітілсін.
2. Осы қаулы қол қойылған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі және ресми жариялануға тиіс.
Қазақстан Республикасының
Премьер-Министрі К. Мәсімов
Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2010 жылғы 1 наурыздағы
№ 145 қаулысымен
бекітілген
Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі
Ескерту. Тізбе жаңа редакцияда - ҚР Үкіметінің 2011.09.23 № 1089 (алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі) Қаулысымен.
Р/с |
Тауардың атауы |
1 |
Бірінші сортты бидай ұны |
2 |
Бірінші сортты ұннан жасалған бидай наны |
3 |
Макарон өнімдері: вермишель, рожки, кеспе |
4 |
Жармалар: қарақұмық, сұлы, ұнтақ, арпа және тары |
5 |
Тазартылған күріш |
6 |
Картоп |
7 |
Жаңа піскен көкөністер: асханалық сәбіз, басты пияз, ақ қауданды қырыққабат, асханалық қызылша |
8 |
Ақ қант - құмшекер |
9 |
Өсімдік майы - күнбағыс майы |
10 |
Ет: сиыр еті (жауырын-төс бөлігі), қой еті сүйектерімен, тауық еті, тауық саны |
11 |
Сүт: пастерленген, майлылығы 2,5% және 3,2% |
12 |
Айран: майлылығы 2,5% және 3,2% |
13 |
Сүзбе: майлылығы 5-9% |
14 |
Мәйекті қатты ірімшік |
15 |
Сары май: |
16 |
І-ІІ санатты тауық жұмыртқасы |
17 |
Ac тұзы («Экстра»-дан басқа) |
18 |
Шай - қара, түйіршіктелген |