"Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесін бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2010 жылғы 1 наурыздағы № 145 қаулысына өзгеріс енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 23 қыркүйектегі № 1089 Қаулысы. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2023 жылғы 20 маусымдағы № 489 қаулысымен

      Ескерту. Күші жойылды – ҚР Үкіметінің 20.06.2023 № 489 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:

1. "Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесін бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2010 жылғы 1 наурыздағы № 145 қаулысына (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2010 ж., № 20-21, 152-құжат) мынадай өзгеріс енгізілсін:

      көрсетілген қаулымен бекітілген әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі осы қаулыға қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.

      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

Қазақстан Республикалық


Премьер-Министрі

К. Мәсімов


  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2011 жылғы 23 қыркүйектегі
№ 1039 қаулысына
қосымша
  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2010 жылғы 1 наурыздағы
№ 145 қаулысымен
бекітілген

Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі

Р/с

Тауардың атауы

1

Бірінші сортты бидай ұны

2

Бірінші сортты ұннан жасалған бидай наны

3

Макарон өнімдері: вермишель, рожки, кеспе

4

Жармалар: қарақұмық, сұлы, ұнтақ, арпа және тары

5

Тазартылған күріш

6

Картоп

7

Жаңа піскен көкөністер: асханалық сәбіз, басты пияз, ақ қауданды қырыққабат, асханалық қызылша

8

Ақ қант - құмшекер

9

Өсімдік майы - күнбағыс майы

10

Ет: сиыр еті (жауырын-төс бөлігі), қой еті сүйектерімен, тауық еті, тауық саны

11

Сүт: пастерленген, майлылығы 2,5% және 3,2%

12

Айран: майлылығы 2,5% және 3,2%

13

Сүзбе: майлылығы 5-9%

14

Мәйекті қатты ірімшік

15

Сары май:

- тұздалмаған, майлылығы 72,5% кем емес, толықтырғыштар және өсімдік майлары жоқ;

- өсімдік-сары, сүт майы 49% дейін (спрэд)

16

І-ІІ санатты тауық жұмыртқасы

17

Ac тұзы ("Экстра"-дан басқа)

18

Шай - қара, түйіршіктелген