Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдеріне өзгерістер мен толықтырулар енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 28 сәуірдегі № 451 Қаулысы

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:

      1. Қоса беріліп отырған Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдеріне енгізілетін өзгерістер мен толықтырулар бекітілсін.

      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап алты ай өткен соң қолданысқа енгізіледі.

Қазақстан Республикасының


Премьер-Министрі

К. Мәсімов


  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2011 жылғы 28 сәуірдегі
№ 451 қаулысымен
бекітілген

Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдеріне енгізілетін толықтырулар мен өзгерістер

      1. Күші жойылды – ҚР Үкіметінің 30.01.2017 № 29 (алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.
      2. Күші жойылды – ҚР Үкіметінің 30.01.2017 № 29 (алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.
      3. Күші жойылды – ҚР Үкіметінің 30.01.2017 № 29 (алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.

      4. "Балық және балық өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 19 мамырдағы № 743 қаулысында:

      көрсетілген қаулымен бекітілген "Балық және балық өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентінде:

      1-тармақта "Қазақстан Республикасының Сыртқы экономикалық қызметінің тауар номенклатурасының жіктеуіші" деген сөздер "Кеден одағы сыртқы экономикалық қызметінің бірыңғай тауарлар номенклатурасы" деген сөздермен ауыстырылсын.

      65-тармақ мынадай редакцияда жазылсын:

      "65. Кеден одағы комиссиясының 2010 жылғы 18 маусымдағы № 319 шешімімен бекітілген бірыңғай құжаттарды бере отырып, Кеден одағы шеңберінде сәйкестігін міндетті түрде бағалауға (растауға) жататын өнімдердің бірыңғай тізбесіне сәйкес балық өнімдері міндетті түрде сәйкестігін растауға жатқызылады.";

      техникалық регламентке қосымша осы қаулыға 4-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.

  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2011 жылғы 28 сәуірдегі
№ 451 қаулысына
1-қосымша
"Сүт және сүт өнімдерінің
қауіпсіздігіне қойылатын талаптар"
техникалық регламентке
қосымша

Осы Техникалық регламент қолданылуы және орындалуы үшін міндетті қауіпсіздік талаптарын белгілейтін техникалық реттеу объектілерінің тізбесі

р/с

Позицияның атауы

КО СЭҚ ТН коды

1

2

3

1.

Қоюлатылмаған және қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған сүт және кілегей:

0401

2.

- құрамында 1 мас.%-дан аспайтын майы бар;

0401 10

3.

- - таза көлемі 2 л-ден аспайтын бастапқы орамдардағы

0401 10 100 0

4.

- - өзгелері

0401 10 900 0

5.

- құрамында 1 мас.%-дан астам, бірақ 6 мас.%-дан аспайтын майы бар:

0401 20

6.

- - 3 %-дан аспайтын:


7.

- - - таза көлемі 2 л-ден аспайтын бастапқы орамдардағы

0401 20 110

8.

- - - - балаларға арналған тағамға, таза көлемі 0,35 л-ден аспайтын бастапқы орамадағы сүт

0401 20 110 1

9.

- - - - өзгелері

0401 20 110 9

10.

- - - өзгелері

0401 20 190 0

11.

- - 3 %-дан аспайтын:


12.

- - - таза көлемі 2 л-ден аспайтын бастапқы орамдардағы

0401 20 910

13.

- - - - балаларға арналған тағамға, таза көлемі 0,35 л-ден аспайтын бастапқы орамадағы сүт

0401 20 910 1

14.

- - - - өзгелері

0401 20 910 9

15.

- - - өзгелері

0401 20 990 0

16.

- құрамында 6 мас.%-дан астам майы бар

0401 30

17.

- - 21 %-дан аспайтын:


18.

- - таза көлемі 2 л-ден аспайтын бастапқы орамдардағы

0401 30 110 0

19.

- - - өзгелері

0401 30 190 0

20.

- - 21 %-дан астам, бірақ 45 %-дан аспайтын:


21.

- - - таза көлемі 2 л-ден аспайтын бастапқы орамдардағы

0401 30 310 0

22.

- - - өзгелері

0401 30 390 0

23.

- - 45 %-дан астам:


24.

- - - таза көлемі 2 л-ден аспайтын бастапқы орамдардағы

0401 30 910 0

25.

- - - өзгелері

0401 30 990 0

26.

Қоюлатылған және кант немесе басқа да тәітілендіретін заттар қосылмаған сүт және кілегей:

0402

27.

- құрамында 1,5 мас.%-дан аспайтын майы бар ұнтақ, түйіршікті немесе басқа да затты түрлердегі:

0402 10

28.

- - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған:


29.

- - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 10 110 0

30.

- - - өзгелері

0402 10 190 0

31.

- - өзгелері


32.

- - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 10 910 0

33.

- - - өзгелері

0402 10 990 0

34.

- құрамында 1,5 мас %-дан аспайтын майы бар ұнтақ, түйіршікті немесе басқа да қатты түрлердегі:


35.

- - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған:

0402 21

36.

- - - 27 мас.%-дан астам майы бар:


37.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 21 110 0

38.

- - - - өзгелері


39.

- - - - - 11 мас.%-дан астам майы бар

0402 21 170 0

40.

- - - - - құрамында 11 мас.%-дан астам майы бар, бірақ 27 мас %-дан аспайтын

0402 21 190 0

41.

- - - - құрамында 27 мас.%-дан астам майы бар:


42.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 21 910 0

43.

- - - - өзгелері

0402 21 990 0

44.

- - өзгелері

0402 29

45.

- - - - құрамында 27 мас.%-дан аспайтын майы бар:


46.

- - - - құрамында майы 10 мас.%-дан астам, ауасыз орамдағы салмағы 500 г-нан аспайтын, емшектегі балаларға арналған арнайы сүт

0402 29 110 0

47.

- - - - өзгелері:


48.

- - - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 29 150 0

49.

- - - - - өзгелері

0402 29 190 0

50.

- - - - құрамында 27 мас.%-дан:


51.

- - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 29 910 0

52.

- - - - өзгелері

0402 29 990 0

53.

- өзгелері:


54.

- - кант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған:

0402 91

55.

- - - - құрамында 8 мас.%-дан:


56.

- - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 91 110 0

57.

- - - - өзгелері

0402 91 190 0

58.

- - - 8 мас.%-дан астам майы бар, бірақ 10 мас.%- дан аспайтын:


59.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 91 310 0

60.

- - - - өзгелері

0402 91 390 0

61.

- - - 10 мас.%-дан астам майы бар, бірақ 45 мас.%-дан аспайтын:


62.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 91 510 0

63.

- - - - өзгелері

0402 91 590 0

64.

- - - - құрамында 45 мас.%-дан астам майы бар:


65.

- - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 91 910 0

66.

- - - - өзгелері

0402 91 990 0

67.

- - өзгелері:

0402 99

68.

- - - - құрамында 9,5 мас.%-дан астам майы бар:


69.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 99 110 0

70.

- - - - өзгелері

0402 99 190 0

71.

- - - - құрамында 9,5 мас.%-дан астам майы бар, бірақ 45 мас.%-дан аспайтын:


72.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 99 310 0

73.

- - - - өзгелері

0402 99 390 0

74.

- - - 45 мас.%-дан астам майы бар:


75.

- - - - таза салмағы 2,5 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0402 99 910 0

76.

- - - - өзгелері

0402 99 990 0

77.

Шайқалған май, ұйыған сүт және кілегей, йогурт, айран және өзге де ферменттелген немесе ашытылған сүт және кілегей, қоюлатылған немесе қоюлатылмаған, қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылған немесе қосылмаған, дәмді-хош иісті қоспалармен немесе оларсыз, жемістер, жаңғақ немесе какао қосылған немесе қосылмаған:

0403

78.

- йогурт:

0403 10

79

- - дәмді хош иісті қоспалармен немесе оларсыз, жемістер, жаңғақтар немесе какао қосылған:


80.

- - - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған, майы бар:


81.

- - - - 3 мас.%-дан аспайтын

0403 10 110 0

82.

- - - - 3 мас.%-дан астам, бірақ 6 мас.%-дан аспайтын

0403 10 130 0

83.

- - - - 6 мас.%-дан астам

0403 10 190 0

84.

- - - майы бар өзгесі:


85.

- - - - 3 мас.%-дан аспайтын

0403 10 310 0

86.

- - - - 3 мас.%-дан астам, бірақ 6 мас.%-дан аспайтын

0403 10 330 0

87.

- - - - 6 мас.%-дан астам

0403 10 390 0

88.

- - дәмді-хош иісті қоспалармен немесе оларсыз, жемістер, жаңғақтар немесе какао қосылған:


89.

- - - құрамында сүті жоқ майы бар ұнтақ, түйіршікті немесе басқа да қатты түрлердегі:


90.

- - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0403 10 510 0

91.

- - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0403 10 530 0

92.

- - - - 27 мас.%-дан астам

0403 10 590 0

93.

- - - өзгесі, құрамында сүті жоқ майы бар:


94.

- - - - 3 мас.%-дан аспайтын

0403 10 910 0

95.

- - - - 3 мас.%-дан астам, бірақ 6 мас.%-дан аспайтын

0403 10 930 0

96.

- - - - 6 мас.%-дан астам

0403 10 990 0

97.

- өзгелері:

0403 90

98.

- - дәмді-хош иісті қоспалармен немесе оларсыз, жемістер, жаңғақтар немесе какао қосылған:


99.

- - - құрамында сүті жоқ майы бар ұнтақ, түйіршікті немесе басқа да қатты түрлердегі:


100.

- - - - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған:


101.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0403 90 110 0

102.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0403 90 130 0

103.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0403 90 190 0

104.

- - - - өзгесі, майы бар:


105.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0403 90 310 0

106.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0403 90 330 0

107.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0403 90 390 0

108.

- - - өзгелері:


109.

- - - - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған:


110.

- - - - - 3 мас.%-дан асатын

0403 90 510

111.

- - - - - - кефир:


112.

- - - - - - - - - - балаларға арналған тағамға, таза көлемі 0,35 л-ден аспайтын бастапқы орамадағы сүт

0403 90 510 1

113.

- - - - - - - өзгелері

0403 90 510 2

114.

- - - - - - өзгелері

0403 90 510 9

115.

- - - - - - - - - - 3 мас % -дан астам, бірақ 6 мас % - дан аспайтын

0403 90 530

116.

- - - - - - кефир:


117.

- - - - - - - балаларға арналған тағамға, таза көлемі 0,35 л-ден аспайтын бастапқы орамадағы сүт

0403 90 530 1

118.

- - - - - - - өзгелері

0403 90 530 2

119.

- - - - - - өзгелері

0403 90 530 9

120.

- - - - - 6 мас.%-дан асатын

0403 90 590 0

121.

- - - - өзгесі, майы бар:


122.

- - - - - 3 мас.%-дан астам

0403 90 610 0

123.

- - - - - 3 мас.%-дан астам бірақ 6 мас.%-дан аспайтын

0403 90 630 0

124.

- - - - - 6 мас.%-дан астам

0403 90 690 0

125.

- - дәмді-хош иісті қоспалармен немесе оларсыз, жемістер, жаңғақтар немесе какао қосылған:


126.

- - - құрамында сүті жоқ майы бар ұнтақ, түйіршікті немесе басқа да қатты түрлердегі:


127.

- - - - 1,5 мас.%-дан астам

0403 90 710 0

128.

- - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0403 90 730 0

129.

- - - - 27 мас.%-дан астам

0403 90 790 0

130.

- - - өзгесі, кұрамында майы бар:


131.

- - - - 3 мас.%-дан аспайтын

0403 90 910 0

132.

- - - - 3 мас.%-дан астам, бірақ 6 мас.%-дан аспайтын

0403 90 930 0

133.

- - - - 6 мас % -дан астам

0403 90 990 0

134.

Қоюлатылған немесе қоюлатылмаған, қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылған немесе қосылмаған сүт сарысуы; басқа жерде аталмаған немесе енгізілмеген, қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылған немесе қосылмаған сүттің табиғи құрамдас бөліктерінен алынған өнімдер:

0404

135.

- қоюлатылған немесе қоюлатылмаған, қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылған немесе қосылмаған сүт сарысуы және түрі өзгертілген сүт сарысуы:

0404 10

136.

- - ұнтақ, түйіршікті немесе басқа да қатты түрлердегі:


137.

- - - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған, белогы бар (азоттың болуы х 6,38):


138.

- - - - 15 мас.%-дан аспайтын және майы бар:


139.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 020 0

140.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 040 0

141.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 060 0

142.

- - - - 15 мас.%-дан аспайтын және майы бар:


143.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 120 0

144.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 140 0

145.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 160 0

146.

- - - өзге де белогы бар (азоттың болуы х 6,38):


147.

- - - - 15 мас.%-дан аспайтын және майы бар:


148.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 260 0

149.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 280 0

150.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 320 0

151.

- - - - 15 мас.%-дан аспайтын және майы бар:


152.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 340 0

153.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 360 0

154.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 380 0

155.

- - өзгелері:


156.

- - - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған, белогы бар (азоттың болуы х 6,38):


157.

- - - - 15 мас.%-дан аспайтын және майы бар:


158.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 480 0

159.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 520 0

160.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 540 0

161.

- - - - 15 мас.%-дан астам және майы бар:


162.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 560 0

163.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 580 0

164.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 580 0

165.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 620 0

166.

- - - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған, белогы бар (азоттың болуы х 6,38):


167.

- - - - 15 мсе.%-дан аспайтын және майы бар:


168.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 720 0

169.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 740 0

170.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 760 0

171.

- - - - 15 мас.%-дан астам және майы бар:


172.

- - - - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 10 780 0

173.

- - - - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 10 820 0

174.

- - - - - 27 мас.%-дан астам

0404 10 840 0

175.

- өзгелері:

0404 90

176.

- - қант немесе басқа да тәттілендіретін заттар қосылмаған, құрамында майы бар:


177.

- - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 90 210 0

178.

- - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 90 230 0

179.

- - -27 мас.%-дан астам

0404 90 290 0

180.

- - өзгелері, майы бар:


181.

- - - 1,5 мас.%-дан аспайтын

0404 90 810 0

182.

- - - 1,5 мас.%-дан астам, бірақ 27 мас.%-дан аспайтын

0404 90 830 0

183.

- - - 27 мас.%-дан астам

0404 90 890 0

184.

Сары май және сүттен дайындалатын өзге де тоң майлар мен майлар; сүт пасталары:

0405

185.

- сары май:

0405 10

186.

- - 85 мас.%-дан аспайтын майы бар:


187.

- - - табиғи сары май:


188.

- - - - таза салмағы 1 кг-нан аспайтын бастапқы орамдардағы

0405 10 110 0

189.

- - - - өзгелері

0405 10 190 0

190.

- - - қайта құрамдастырылған май

0405 10 300 0

191.

- - - сарысулы май

0405 10 500 0

192.

- - өзгелері

0405 10 900 0

193.

- сүт пасталары:

0405 20

194.

- - майы 39 мас.%-дан немесе одан да астам, бірақ 60 мас.%-дан аспайтын

0405 20 100 0

195.

- - майы 60 мас.%-дан немесе одан да астам, бірақ 75 мас.%-дан аспайтын

0405 20 300 0

196.

- - майы 75 мас.%-дан астам, бірақ 80 мас.%-дан аспайтын

0405 20 900 0

197.

- өзгелері:

0405 90

198.

- - майы 99,3 мас.% немесе одан да көп және суы 0,5 мас.%-дан аспайтын

0405 90 100 0

199.

- - өзгелері

0405 90 900 0

200.

Сырлар мен ірімшік:

0406

201.

- жас сырлар (жете піспеген немесе кептірілмеген), сарысулы-альбуминді сырлар, және ірімшікті қоса алғанда:

0406 10

202.

- - майы 40 мас.%-дан аспайтын:

0406 10 200

203.

- - - ірімшік


204.

- - - - балаларға арналған тағамға таза салмағы 200 г-нан аспайтын бастапқы орамадағы

0406 10 200 2

205.

- - - - өзгелері

0406 10 200 3

206.

- - - өзгелері

0406 10 200 9

207.

- - өзгелері

0406 10 800 0

208.

- ұсақталған ірімшіктер немесе барлық сұрыптағы ұнтақты ірімшіктер:

0406 20

209.

- - Гларлық ірімшік (сондай-ақ "Шабцигер" деп аталатын), жұқа ұнтақталған хош иісті шөптер қосылған, қаймағы алынған сүттен дайындалған

0406 20 100 0

210.

- - өзгелері

0406 20 900 0

211.

- балқытылған ірімшіктер, ұсақталмаған және ұнтақалмаған:

0406 30

212.

- - өндірілуі кезінде тек қана Эмменталер, Грюйер және Аппенцеллер ірімшіктері пайдаланылған және Гларлық ірімшік қосымша ингредиент ретінде қосылуы мүмкін (сондай-ақ "Шабцигер" деп аталатын); бөлшек сауда үшін орамған, құрғақ заттағы майы 56 мас.%-дан аспайтын

0406 30 100 0

213.

- - өзгелері


214.

- - - оны кұрғақ затта ұстау кезінде майы 36 мас %-дан аспайтын:


215.

- - - - 48 мас.%-дан аспайтын

0406 30 310 0

216.

- - - 48 мас.% -дан астам

0406 30 390 0

217.

- - - майы 36 мас.%-дан астам

0406 30 900 0

218.

- Penicillium roqueforti-ді пайдалана отырып алынған, құманды жолақтары бар көгілдір және өзге де ірімшіктер:

0406 40

219.

- - Рокфор

0406 40 100 0

220.

- - Горгонзола

0406 40 500 0

221.

- - өзгелері

0406 40 900 0

222.

- өзге де ірімшіктер

0406 90

223.

- - балқытылған ірімшіктер өңдіру үшін:

0406 90 010 0

224.

- - өзгелері:


225.

- - - Эмменталер:

0406 90 130 0

226.

- - - Грюйер, Сбринц:

0406 90 150 0

227.

- - - Бергказе, Аппенцеллер:

0406 90 170 0

228.

- - - фрибурж ірімшігі, Вашрен Мон д'о және Тет де муан

0406 90 180 0

229.

- - - Глар ірімшігі (сондай-ақ "Шабцигер" деп аталатын), жұқа үсақталған хош иісті шөптер қосыла отырып қаймағы алынған сүттен дайындалған:

0406 90 190 0

230.

- - - Чеддер

0406 90 210 0

231.

- - - Эдам

0406 90 230 0

232.

- - - Тильзит

0406 90 250 0

233.

- - - Буттерказе

0406 90 270 0

234.

- - - Качокавалло

0406 90 290 0

235.

- - - Фета:


236.

- - - - контейнерлерде, тұздық судағы, немесе қойдың немесе ешкінің местеріндегі қой сүтінен немесе буйволдардың сүтінен:

0406 90 310 0

237.

- - - - өзгелері

0406 90 330 0

238.

- - - Кефалотири

0406 90 350 0

239.

- - - Финляндия

0406 90 370 0

240.

- - - Яарлсберг

0406 90 390 0

241.

- - - өзгелері:


242.

- - - - контейнерлерде, тұздық судағы, немесе қойдың немесе ешкінің местеріндегі қой сүтінен немесе буйволдардың сүтінен:

0406 90 500 0

243.

- - - - өзгелері:


244.

- - - - - майы 40 мас.%-дан аспайтын және майсыздандырылған затқа есептегенде суы бар:


245.

- - - - - - 47 мас.%-дан аспайтын:


246.

- - - - - - - Грана Падано, Пармиджано Реджано

0406 90 610 0

247.

- - - - - - - Фиоре Сардо, Пекорино

0406 90 630 0

248.

- - - - - - - өзгелері

0406 90 690 0

249.

- - - - - - 47 мас.%-дан астам, бірақ 72 мас.%-дан аспайтын:


250.

- - - - - - - Проволоне

0406 90 730 0

251.

- - - - - - - Асиаго, Качокавалло, Монтасио, Рагузано

0406 90 750 0

252.

- - - - - - - Данбо, Фонталь, Фонтина, Фннбо, Аварти, Марибо, Самсо

0406 90 760 0

253.

- - - - - - - Гауда

0406 90 780 0

254.

- - - - - - - Эсром, Италико, Кернгем, Сен- Нектер, Сен-Полен, Таледжо

0406 90 790 0

255.

- - - - - - - Канталь, Чешир, Уэнслидайль, Ланкашир, Дабл Глостер, Бларней, Колби, Монтерей

0406 90 810 0

256.

- - - - - - - Камамбер

0406 90 820 0

257.

- - - - - - - Бри

0406 90 840 0

258.

- - - - - - - Кефалогравиера, Кассери

0406 90 850 0

259.

- - - - - - - майсыздандырылған затқа есептегенде суы бар өзге де ірімшіктер:


260.

- - - - - - - - 47 мас.%-дан астам, бірақ 52 мас.%- дан аспайтын:

0406 90 860 0

261.

- - - - - - - - 52 мас.%-дан астам, бірақ 62 мас.%- дан аспайтын:

0406 90 870 0

262.

- - - - - - - - 62 мас.% -дан астам, бірақ 72 мас.%-дан аспайтын:

0406 90 880 0

263.

- - - - - - 72 мас.%-дан астам

0406 90 930 0

264.

- - - - - өзгелері

0406 90 990 0

265.

Маргарин; 1516 тауар позициясындағы тағамдық тоң майлардан немесе майлардан немесе олардың фракцияларынан басқа, жеуге жарамайтын қоспалар немесе жануарлардың немесе өсімдіктердің тоң майларынан немесе майларынан немесе фракциялардағы әртүрлі тоң майларынан және аталған топтың майларынан алынатын дайын өнімдер:

1517

266.

- сұйық маргаринды қоспағанда, маргарин;

1517 10

267.

- - құрамында сүт майларының 10 мас.%-дан астамы бар, бірақ 15 мас.%-дан аспайтындары

1517 10 100 0

268.

- - өзгелері

1517 10 900 0

269.

- өзгелері:

1517 90

270.

- - құрамында сүт майларының 10 мас.%-дан астамы бар, бірақ 15 мас.%-дан аспайтындары

1517 90 100 0

271.

- - өзгелері:


272.

- - - ұшпалы емес сұйық өсімдік майлары, аралас

1517 90 910 0

273.

- - - тамаққа пайдалану үшін жарамды қоспалар немесе форма үшін майлау ретінде пайдаланылатын дайын өнімдер

1517 90 930 0

274.

- - - өзгелері

1517 90 990 0

275.

Балмұздақ:

2105 00-тан

276.

- құрамында сүт майлары жоқ немесе 3 мас.%-дан кем сүт майлары бар

2105 00 100 0

277.

- құрамында сүт майлары бар:


278.

- - 3 мас.%-дан немесе одан астам, бірақ 7 мас.%-дан кем емес

2105 00 910 0

279.

- - 7 мас.% немесе одан астам

2105 00 990 0

280.

- - балқытылған ірімшіктер

2106 90 100 0

  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2011 жылғы 28 сәуірдегі
№ 451 қаулысына
2-қосымша
"Ет және ет өнімдерінің
қауіпсіздігіне қойылатын талаптар"
техникалық регламентке
2-қосымша

Осы Техникалық регламент қолданылуы және орындалуы үшін міндетті қауіпсіздік талаптарын белгілейтін техникалық реттеу объектілерінің тізбесі

р/с

Позицияның атауы

КО СЭҚ ТН коды

1

2

3

1

Ірі қара малдың еті, жас немесе тоңазытылған

0201

2

Мұздатылған ірі қара малдың еті

0202

3

Шошқаның жас тоңазытылған немесе мұздатылған еті

0203

4

Жас қой немесе ешкі еті, тоңазытылған немесе мұздатылған

0204

5

Жылқылардың, есектердің, қашырлардың немесе лошактардың еті, жас, тоңазытылған немесе мұздатылған

0205 00

6

Ірі қара малдың, шошқалардың, қойлардың, ешкілердің, жылқылардың, есектердің, қашырлардың, немесе лошактардың жас тағамдық қосымша, тоңазытылған немесе мұздатылған өнімдері

0206

7

0105 тауар позициясында көрсетілген үй құсының еті және тағамдық қосымша өнімдері, жас тоңазытылған немесе мұздатылған

0207

8

Өзге де ет және тағамдық қосымша ет өнімдері, жас тоңазытылған

0208

9

Арық еттен сылынып алынған шошқа тоң майы мен үй құсының тоң майы, шыжғырылмаған немесе басқа тәсілмен алынбаған, жас, тоңазытылған, мұздатылған, тұздалған, тұздық судағы, кептірілген немесе ысталған

0209 00

10

Тұздалған, тұздық судағы, кептірілген немесе тұздалған ет және тағамдық қосымша ет өнімдері; еттен немесе ет өнімдерінен жасалған тағамдық ұн

0210

11

Шұжықтар және еттен, қосымша ет өнімдерінен немесе қаннан жасалған соған ұқсас өнімдер; солардың негізінде әзірленген дайын тамақ өнімдері

1601 00

12

Еттен алынатын сығындылар немесе шырындар

1603 00-ден

13

Дайын және әзірлеу үшін дайындалған сорпалар мен бульондар (көкөністерден басқа); гомогендендірілген құрамы шұжықтар, ет, қосымша ет өнімдерін құрайтын дайын тағамдық өнімдері

2104-тен

  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2011 жылғы 38 сәуірдегі
№ 451 қаулысына
3-қосымша
"Ұн-жарма өнеркәсібі,
өнімдерінің, крахмалдар мен
крахмал өнімдерінің қауіпсіздігіне
қойылатын талаптар"
техникалық регламентке
қосымша

Осы Техникалық регламент қолданылуы және орындалуы үшін міндетті қауіпсіздік талаптарын белгілейтін техникалық реттеу объектілерінің тізбесі

р/с

Позицияның атауы

КО СЭҚ ТН коды

1

2

3

1

Ұнтақталған күріш

1006 40 000 0

2

бидай немесе қара бидай ұны:

1101 00

3

- бидай ұны:


4

- - қатты бидайдан алынған ұн

1101 00 110 0

5

- - жұмсақ бидайдан және спельтадан алынған ұн

1101 00 150 0

6

- қара бидайдан алынған ұн

1101 00 900 0

7

Бидай немесе қара бидайдан басқа өзге де астық тұқымдастар дәндерінен алынған ұн:

1102

8

- қара бидай ұны

1102 10 000 0

9

- жүгері ұны:

1102 20

10

- - құрамындағы майлылығы 1,5 мас %-дан аспайтын

1102 20 100 0

11

- - өзгелері

1102 20 900 0

12

- өзгелері:

1102 90

13

- - арпа ұны

1102 90 100 0

14

- - сұлы ұны

1102 90 300 0

15

- күріш ұны

1102 90 500 0

16

- - өзгелері:

1102 90 900

17

- - - дәндік құмай

1102 90 900 1

18

- - - өзгелері

1102 90 900 9

19

Жарма, ірі тартылған ұн және астық тұқымдастар дәндерінен алынған түйіршіктер:

1103

20

- ірі тартылған жарма мен ұн


21

- - бидайдан:

1103 11

22

- - - қатты бидайдан

1103 11 100 0

23

- - - жұмсақ бидайдан және спельтадан

1103 11 900 0

24

- - жүгеріден:

1103 13

25

- - - құрамындағы майлылығы 1,5 мас.%-дан аспайтын

1103 13 100 0

26

- - - өзгелері

1103 13 900 0

27

- - өзге де астық тұқымдастар дәндерінен:

1103 19

28

- - - қара бидайдан

1103 19 100 0

29

- - - арпадан

1103 19 300 0

30

- - - сұлыдан

1103 19 400 0

31

- - - күріштен

1103 19 500 0

32

- - - өзгелері;:

1103 19 900

33

- - - - дәндік құмайдан

1103 19 900 1

34

- - - - өзгелері

1103 19 900 9

35

- түйіршіктер:

1103 20

36

- - қара бидайдан

1103 20 100 0

37

- - арпадан

1103 20 200 0

38

- - сұлыдан

1103 20 300 0

39

- - жүгеріден

1103 20 400 0

40

- - күріштен

1103 20 500 0

41

- - бидайдан

1103 20 600 0

42

- - өзгелері

1103 20 900 0

43

1006 тауар позициясындағы күрішті қоспағанда, басқа да тәсілдермен өңделген астық тұқымдастар дәндері (мысалы, дән жармасы түріндегі немесе сатылған, қабығынан аршылған, жанышталған, үлпектерге қайта өңделген); тұтас, жанышталған, үлпек түріндегі немесе астырылған астық тұқымдастар дәнінің ұрықтары

1104

44

- жанышталған немесе үлпектерге қайта өнделген дән:


45

- - сұлы:

1104 12

46

- - - жанышталған

1104 12 100 0

47

- - - үлпектерге қайта өңделген

1104 12 900 0

48

- - өзге дәндер:

1104 19

49

- - - бидай

1104 19 100 0

50

- - - қара бидай

1104 19 300 0

51

- - - жүгері

1104 19 500 0

52

- - - арпа:


53

- - - - жанышталған

1104 19 610 0

54

- - - - үлпектерге қайта өнделген

1104 19 690 0

55

- - - өзгелері:


56

- - - - күріш үлпектер

1104 19 910 0

57

- - - - өзгелері

1104 19 990 0

58

- өзге де өңделген дән (мысалы, қабығы аршылған, дән жармасы немесе бөлшектелген түрде талқандалған):


59

- - сұлы:

1104 22

60

- - - қабығы аршылған

1104 22 200 0

61

- - - қабығы аршылған және дән жармасына өңделген немесе бөлшектелген

1104 22 300 0

62

- - - талқандалған

1104 22 500 0

63

- - - қандай да бір өзгеше өндеусіз бөлшектелген

1104 22 900 0

64

- - - өзгелері

1104 22 980 0

65

- - жүгері:

1104 23

66

- - - қабығы аршылған, дән жармасына өңделген немесе өңделмеген, бөлшектелген немесе бөлшектелмеген

1104 23 100 0

67

- - - талқандалған

1104 23 300 0

68

- - - қандай да бір өзгеше өңдеусіз бөлшектелген

1104 23 900 0

69

- - - өзгелері

1104 23 990 0

70

- - өзге де астық тұқымдастар:

1104 29

71

- - - арпа:


72

- - - - қабығы аршылған

1104 29 010 0

73

- - - - қабығы аршылған және дән жармасына өңделген немесе бөлшектелген (Grutze немесе grutten")

1104 29 030 0

74

- - - - талқандалған

1104 29 050 0

75

- - - - қандай да бір өзгеше өңдеусіз бөлшектелген

1104 29 070 0

76

- - - - өзгелері

1104 29 090 0

77

- - - өзгелері:


78

- - - - қабығы аршылған, дән жармасына өңделген немесе өңделмеген, бөлшектелген немесе бөшектелмеген:


79

- - - - - бидай

1104 29 110 0

80

- - - - - өзгелері

1104 29 180 0

81

- - - - талқандалған

1104 29 300 0

82

- - - - қандай да бір өзгеше өңдеусіз бөлшектелген:


83

- - - - - бидай

1104 29 510 0

84

- - - - - қара бидай

1104 29 550 0

85

- - - - - өзгелері

1104 29 590 0

86

- - - - өзгелері:


87

- - - - - бидай

1104 29 810 0

88

- - - - - қара бидай

1104 29 850 0

89

- - - - - өзгелері

1104 29 890 0

90

- тұтас, жанышталған, үлпек түріндегі немесе бастырылған астық тұқымдастар дәнінің ұрықтары

1104 30

91

- - бидай

1104 30 100 0

92

- - басқа да астық тұқымдастар

1104 30 900 0

93

Майда немесе ірі тартылған ұн, ұнтақ, үлпек, картоп түйіршіктер:

1105

94

- майда және ірі тартылған ұн және ұнтақ

1105 10 000 0

95

- үлпектер және түйіршіктер

1105 20 000 0

96

Майда немесе ірі тартылған ұн және 0713 тауар позициясындағы кептірілген бұршаққап көкөністерінен, саго пальмасының өзегінен, 0714 тауар позициясындағы түйнек тамырлардан немесе жем тамырлардан немесе 8-топтың өнімдерінен алынған ұнтақ:

1106

97

- 0713 тауар позициясындағы кептірілген бұршаққап көкөністерден

1106 10 000 0

98

- 0714 тауар позициясындағы саго пальмасының өзегінен, түйнек тамырлардан немесе жемдік тамырлардан:

1106 20

99

- - затсыздандырылған

1106 20 100 0

100

- - өзгелері

1106 20 900 0

101

- 08-топтың өнімдерінен:

1106 30

102

- - банандардан

1106 30 100 0

103

- - өзгелері

1106 30 900 0

104

Қуырылған немесе қуырылмаған мия:

1107

105

- қуырылмаған:

1107 10

106

- - бидайдан:


107

- - - ұн түрінде

1107 10 110 0

108

- - - өзгелері

1107 10 190 0

109

- - өзгелері:


110

- - - ұн түрінде

1107 10 910 0

111

- - - өзгелері

1107 10 990 0

112

- қуырылған

1107 20 000 0

113

Крахмал; инулин:

1108

114

- крахмал:


115

- - бидайдың

1108 11 000 0

116

- - жүгерінің

1108 12 000 0

117

- - картоптың

1108 13 000 0

118

- - маниоктің

1108 14 000 0

119

- - өзгелері:

1108 19

120

- - - күріштің

1108 19 100 0

121

- - - өзгелері

1108 19 900 0

122

- инулин

1108 20 000 0

123

құрғақ немесе дымқыл бидай дәнінің маңызы

1109 00 000 0

  Қазақстан Республикасы
Үкіметінің
2011 жылғы 28 сәуірдегі
№ 451 қаулысына
4-қосымша
"Балық және балық өнімдерінің
қауіпсіздігіне қойылатын талаптар"
техникалық регламентке қосымша

Осы Техникалық регламент қолданылуы және орындалуы үшін міндетті қауіпсіздік талаптарын белгілейтін техникалық реттеу объектілерінің тізбесі

р/с

Позицияның атауы

КО СЭҚ ТН коды

1

2

3

1

Тірі балық

0301

2

0304 тауар позициясының балық сүбесі мен балықтың өзге де етін қоспағанда, жас немесе тоңазытылған балық

0302

3

Мұздатылған балық, 0304 тауар позициясының балық сүбесі мен балық етін қоспағанда

0303

4

Балықтың сүбесі және балықтың өзге де еті (фаршты қоса алғанда), жас, тоңазытылған немесе мұздатылған

0304

5

Кептірілген, тұздалған немесе тұздық судағы балық; ыстық немесе суықтай ысталған балық; тамаққа пайдалануға жарамды ұсақ немесе ірі тартылған балық ұны және түйіршіктері

0305

6

Балықтан алынатын сығындылар немесе шырындар

1603 00-ден

7

Дайын балық; бекіре уылдырықтары мен оның балық уылдырықтарынан жасалған алмастырғыштары

1604

8

- ішінде дәмі бар, жылытып өңдеуге ұшыраған немесе үшырамаған немесе басқа тәсілмен әзірленген макарон бұйымдары

1902 20-дан

9

Дайын және әзірлеу үшін дайындалған сорпалар мен бульондар (көкөністен басқа); гомогендендірілген құрамы дайын тағамдық өнімдері

2104-тен