Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2009.11.18 N 731 бұйрығымен.
"Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы" Қазақстан Республикасының Заңын іске асыру, халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығын қамтамасыз ету және объектілерді санитарлық-эпидемиологиялық қадағалауды жақсарту мақсатында бұйырамын:
1. 1-11-қосымшаларға сәйкес санитарлық паспорттардың нысандары бекітілсін.
2. Тиісті аумақтардағы, көліктегі мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық органдардың басшылары:
1) жұмыс істеп тұрған объектілердің санитарлық паспорттарын ресімдесін;
2) санитарлық паспорттар деректерінің негізінде электронды деректер базасын жасасын және жаңа материалдардың келіп түсуіне қарай деректер базасына тиісті өзгерістер енгізсін.
3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылауды өзіме қалдырамын.
4. Осы бұйрық Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелген күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.
Министрдің
міндетін атқарушы
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
1-қосымша
Шағын-қайта өңдеу өнеркәсібінің
санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы ______________________________________________
___________________________________________________________________
2. Мекен-жайы _____________________________________________________
___________________________________________________________________
3. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
4. Жобалық құжаттаманың, жоба бойынша қорытындының болуы __________
___________________________________________________________________
5. Меншік нысаны __________________________________________________
6. Басшының тегі, аты, әкесінің аты, телефон N ____________________
7. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
8. Тамақ өнеркәсібі ұйымының үлгісі _______________________________
___________________________________________________________________
9. Аумақты көркейту (қоршаудың, асфальтталған жабындының, кіреберіс
жолдардың болуы) _________________________________________
___________________________________________________________________
10. Шаруашылық аймақтың болуы _____________________________________
11. Салқын сумен жабдықталуы (орталықтандырылған, жергілікті,
тасымалданатын) ___________________________________________________
___________________________________________________________________
12. Ыстық сумен жабдықталуы (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
13. Кәріз (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ) ___________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
14. Санитарлық тораптың болуы, жеке бас гигиенасының сақталу жағдайы
___________________________________________________________________
15. Жылу (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ) ____________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
16. Желдеткіш (үлгісін көрсету керек) _____________________________
17. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, аралас) ________________________
___________________________________________________________________
18. Ғимарат үлгілік, жеке құрылыс немесе қайта қалпына келтіру
жобасы бойынша салынған: бөлек,
ғимаратқа жапсарлас, қосалқы (керегінің астын сызу керек) _________
___________________________________________________________________
19. Үй-жайлардың жинағы, олардың көлемі ___________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Қосалқы үй-жайлардың болуы, олардың көлемі ____________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
21. Ведомстволық үй-жайлардың болуы (өткізілетін зерттеулердің
көлемі)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
22. Үй-жайды ішкі әрлеу (санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға
сәйкес келеді, сәйкес келмейді)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
23. Үй-жайдың санитарлық-техникалық жай-күйі (күрделі және ағымдағы
жөндеу) ___________________________________________________________
24. Технологиялық процесс кезеңдері (ағымын сақтау) _______________
___________________________________________________________________
25. Технологиялық жабдық (санитарлық-техникалық жай-күйі) _________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
26. Тоңазытқыш жабдық (үлгісі, саны, санитарлық-техникалық жай-күйі,
температуралық режимнің сақталуы,
басқа тауарлармен бірге қойылуы) __________________________________
___________________________________________________________________
27. Өндірістік мүкәммалмен қамтамасыз етілуі ______________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
28. Өндірілетін өнімдердің ассортименті:
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
29. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау органдарының
ассортиментке берілген санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы_______________________________________________________________
30. Тамақ өнімдерін тасымалдауға арналған мамандандырылған
автокөліктің болуы, оның санитарлық жағдайы_________________________
31. Автокөлікке арналған санитарлық паспорттың болуы (берілген күні
және қолданылу мерзімі) ____________________________________________
32. Жұмыс істейтіндердің саны, олардың ішінде зиянды еңбек ету
жағдайында, соның ішінде әйелдер___________________________________
___________________________________________________________________
33. Жұмыскерлерде жеке медициналық кітапшалардың болуы, алдын ала
және мерзімдік медициналық қараудан, гигиеналық оқытудан уақтылы өтуі___________________________________ __________________________
_____________________________ ____________________________________
34. Жұмыскерлердің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы____________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________
35. Жуу және дезинфекциялаушы құралдармен қамтамасыз етілуі, сақтау жағдайы____________________________________________________________
___________________________________________________________________
36. Тазалау мүкәммалының болуы, оның таңбалануы және сақталу жағдайы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
37. Санитарлық күндерді өткізу кестесінің болуы ___________________
___________________________________________________________________
38. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстарды жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалған)
___________________________________________________________________
39. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері ____________________
(Тегі, аты-жөні, қолы)
Мөрдің Кәсіпорынның басшысы
орны (иесі)___________________________
(Тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
2-қосымша
Шаруашылық-ауыз суы құбырының
санитарлық паспорты
1. Су құбырының атауы және үлгісі__________________________________
2. Мекен-жайы _____________________________________________________
3. Ведомстволық бағыныстылығы _____________________________________
4. Пайдалануға енгізілген күні ____________________________________
5. Қызмет көрсетілетін елді мекендердің, тұрғындардың саны ________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
6. Адам бір тәулікте ішетін судың орташа мөлшері (л) ______________
7. Кім жөндейді, қызмет көрсетеді _________________________________
8. Қызмет көрсететін персоналдың саны _____________________________
9. Жеке медициналық кітапшалары бар адамдардың саны _______________
10. Су құбырының қуаттылығы (тәулігіне/шаршы м.):
жобамен алғанда ___________________________________________________
іс жүзінде ________________________________________________________
11. Ашық су айдындарынан алынатын судың мөлшері ___________________
12. Олардың жиынтық қуаттылығы ____________________________________
13. Жер асты суларынан алынатын судың мөлшері _____________________
14. Қуаттылығы ___________________________________________________
15. Пайдаланылатын жер асты суымен жабдықтау көздері: жер асты
қатпарларының арын суы, жер асты қатпарларының арынсыз, топырақ,
инфильтрацияланған, арна асты, жасанды толтырылатын су (керегінің
астын сызыңыз) ____________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________
16. Санитарлық қорғау аймағы (бұдан әрі - СҚА) (шекарасы, қолайсыз
әсер ететін объектілердің болуы):
СҚА-ның бірінші белдігі (шекарасы, ластануы мүмкін көздер, шығаруға
жататын объектілер) _______________________________________________
су алу құрылыстарының санитарлық және техникалық жай-күйінің
сипаттамасы _______________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
СҚА-ның екінші белдігі ____________________________________________
СҚА-ның үшінші белдігі ____________________________________________
17. Резервуарлар қуаттылығы, су арыны мұнарасының, резервуарлардың
санитарлық және техникалық жай-күйінің сипаттамасы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
18. Суды дайындау технологиясы:
тазалау әдістері: тұнуы, коагуляциясы, жарығы, сүзу, методы ауыз
суының минералдық құрамын жақсарту, престеу, фторлау, фтордан,
темірден тазалау (керегінің астын сызыңыз)________________________
суды залалсыздандыру: хлорлы ізбеспен, сұйық хлормен, бактериялы
құрылғымен (керегінің астын сызыңыз) ______________________________
19. Суды тазалау мен залалсыздандыруға арналған құралдарға деген
жылдық қажеттілік (тоннада): химреагенттер _______,залалсыздандыру
құралдары _________________________________________________________
20. Резервуарлар, су арыны мұнарасының қуаттылығы (көлемі),
___________________________________________________________________
21. Бөлетін жүйеге берілетін ауыз суының сапасын бақылау:
санитарлық-эпидемиологиялық сараптама орталықтары зертханасының:
бақылау орындарының саны___________________________________________
жылына анализ алудың жиілігі ______________________________________
ведомстволық өндірістік зертхананың ауыз суы сапасын бақылау:
су анализдерінің орташа саны ______________________________________
22. Ажырататын су құбыры жүйесінің ұзындығы (км.) _________________
ажырататын тұйық су құбыры жүйесінің болуы ________________________
23. Байқау құдықтарының саны: ____________________________________
олардың ішінде сумен толтырылғандары ______________________________
олардың ішінде тазартылғандары ____________________________________
24. Су бөлу құрылғыларының (колонкалардың) саны ___________________
олардың ішінде жұмыс істейтіндері _________________________________
санитарлық-техникалық жай-күйі ____________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
тұйық колонкалардың болуы, саны ___________________________________
25. Су құбырындағы аварияны тоқтату жөніндегі қызметтің (бригаданың)
болуы _____________________________________________________________
26. Аварияны дер кезінде тоқтату (жылдық деректер):
авариялар саны: ___________________________________________________
су құбырында ______________________________________________________
соның ішінде ажырататын су құбыры жүйесінде _______________________
бір тәулікте тоқтатылды (%)________________________________________
оны тоқтатқаннан кейін жүйесі тазартылып, дезинфекцияланған
аварияның үлес салмағы ____________________________________________
санитарлық-эпидемиологиялық қызметтің бақылауымен тоқтатылған
аварияның үлес алмағы ____________________________________________
27. Су құбырын тазалау мен дезинфекциялауды жүргізудің соңғы күні
___________________________________________________________________
28. Су алатын аудандағы судың сапасы:
___________________________________________________________________
N |Жыл.|Сан -хим. |Норма. |Бак. көрсеткіштер |Норма.
|дар |көрсеткіштер |тивтерге|бойынша зерттелген |тивтерге
| |бойынша |сәйкес |сынамалар |сәйкес
| |сынамаларды |келмей. |_____________________|келмей.
| |зерттеу |тін |барлығы| сәйкес |тін
| | |сынама. | |келмейді |сынамала.
| |_______________|лардың | | |рдың
| |барлығы|сәйкес |үлес | | |үлес
| | |кел. |салмағы | | |салмағы
| | |мейді | | | |
__|____|_______|_______|________|_______|_____________|____________
2002
2003
2004
___________________________________________________________________
29. Су дайындау құрылысынан шығатын су құбыры суының сапасы:
___________________________________________________________________
N |Жыл.|Сан -хим. |Норма. |Бак. көрсеткіштер |Норма.
|дар |көрсеткіштер |тивтерге|бойынша зерттелген |тивтерге
| |бойынша |сәйкес |сынамалар |сәйкес
| |сынамаларды |келмей. |_____________________|келмей.
| |зерттеу |тін |барлығы| сәйкес |тін
| | |сынама. | |келмейді |сынамала.
| |_______________|лардың | | |рдың
| |барлығы|сәйкес |үлес | | |үлес
| | |кел. |салмағы | | |салмағы
| | |мейді | | | |
__|____|_______|_______|________|_______|_____________|____________
2002
2003
2004
____________________________________________________________________
30. Ажырату желісі арқылы жүргізілген су құбыры ауызсуының сапасы:
___________________________________________________________________
N |Жыл.|Сан -хим. |Норма. |Бак. көрсеткіштер |Норма.
|дар |көрсеткіштер |тивтерге|бойынша зерттелген |тивтерге
| |бойынша |сәйкес |сынамалар |сәйкес
| |сынамаларды |келмей. |_____________________|келмей.
| |зерттеу |тін |барлығы| сәйкес |тін
| | |сынама. | |келмейді |сынамала.
| |_______________|лардың | | |рдың
| |барлығы|сәйкес |үлес | | |үлес
| | |кел. |салмағы | | |салмағы
| | |мейді | | | |
__|____|_______|_______|________|_______|_____________|____________
2002
2003
2004
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері ____________________________
(тегі, аты, әкесінің аты, қолы)
Мөрдің Ұйымның басшысы _________________________
орны (тегі, аты, әкесінің аты, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
3-қосымша
Кір жуу орнының санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы _______________________________________________
2. Мекен-жайы _____________________________________________________
3. Меншік нысаны __________________________________________________
4. Басшының (иесінің) тегі, аты, әкесінің аты, телефон N __________
5. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
___________________________________________________________________
6. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
7. Аумақты көркейту (қоршау, көгалдандыру, асфальтталған жолдардың
болуы) ____________________________________________________________
8. Шаруашылық аймақтардың болуы ___________________________________
9. Салқын сумен жабдықталуы (орталықтандырылған, орталықтандырыл.
маған, жергілікті) _________________________________
10. Ыстық сумен жабдықталуы (орталықтандырылған, орталықтандырыл.
маған) _____________________________________________
11. Кәріз: орталықтандырылған, жергілікті _________________________
оқшау орналасқан кезде ағын судың тазалау тәсілін көрсету керек
___________________________________________________________________
қоқыстар болса, оларды шығаруға арналған ыдысты көрсету керек және
көліктің болуы, оны тазалаудың мерзімдігі: ________________________
12. Желдету (ағынды-тартылған, жалпы айналымдағы, табиғи; жұмыс
істей ме жоқ па; ішкі ауасы және ауа алмасу жиілігі)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
13. Жарықтандыру (табиғи, аралас, жасанды; жарық беру деңгейінің
санитарлық нормаларға сәйкестігі) _________________________________
14. Жылу (орталықтандырылған, оқшауланған) ________________________
15. Ғимарат (үлгілік, бейімделген) ________________________________
16. Өткізгіштік қабілеті___________________________________________
17. Үй-жайлар жинағы мен алаңы:
күту залы _________________________________________________________
кір киім-кешекті қабылдау-тапсыру орны ____________________________
кір киім-кешекке белгі қою мен сұрыптауға арналған орын ___________
жуу залы __________________________________________________________
кептіру шкафтарына арналған үй-жайлар _____________________________
таза киім-кешекті бөлетін орын ____________________________________
таза киім-кешекті сақтауға арналған қойма _________________________
өтектейтін орын ___________________________________________________
таза киімді беру цехы _____________________________________________
киім-кешекті тапсыру мен беру кезектігінің сақталуы _______________
кір жуатын персоналға арналған санитарлық-тұрмыстық үй-жайлар
(гардероб, душ, жуынатын орын, дәретхана, демалу және тамақтану
бөлмелері және т.б.)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
18. Жұқтырылған киім-кешекке арналған үй-жайлардың жинағы:
күту залы _________________________________________________________
киім-кешекті қабылдау-сұрыптау орны
залалсыздандыру бөлмесі ___________________________________________
жұқпалы киім-кешекке арналған жуу цехы ____________________________
жеке тартпа желдеткішпен қамтамасыз етілуі ________________________
жұқпалы киім-кешекті өңдеу қарастырылған ба _______________________
19. Үй-жайдың ішін әрлеу (қабырғаларды, төбелерін, едендерді)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Кір жуу орындарының жабдықтары (талап етіледі, құрамында болуы):
кір жуу машинасы __________________________________________________
центрифугалар ____________________________________________________
өтектеу машиналары ________________________________________________
21. Үй-жайдың санитарлық-техникалық жағдайы (күрделі және ағымдағы
жөндеудің жүргізілуі)
22. Жұмыс істейтіндердің саны _____________________________________
23. Кір жуу орындары жұмыскерлерінің жеке медициналық кітапшалармен
қамтамасыз етілуі, алдын ала және мерзімдік медициналық қараудан,
гигиеналық оқытудан өтуі __________________________________________
___________________________________________________________________
24. Жұмыскерлерінің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оның сақталу жағдайы____________________________________________________________
25. Жуу және дезинфекциялаушы құралдардың болуы, сақталу жағдайы ___________________________________________________________________
26. Тазалау мүкәммалымен қамтамасыз етілуі, оның таңбалануы, сақталу
жағдайы ___________________________________________________
27. Санитарлық күндерді, үй-жайларды жаппай тазалау мен дезинфекция.
лауды жоспарлау және жүргізу ___________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
28. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
29. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт ______________________________________________________________
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері __________________________________
(тегі, аты-жөні, қолы)
Мөрдің Ұйымның басшысы (иесінің) _____________________
Орны (тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
4-қосымша
Шаштараздың, косметикалық салонның санитарлық паспорты
1. Шаштараздың атауы_______________________________________________
2. Мекен-жайы _____________________________________________________
3. Меншік нысаны __________________________________________________
4. Басшының (иесінің) тегі, аты-жөні, телефон N ___________________
5. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
6. Пайдалануға енгізілген күні ____________________________________
7. Аумақты көркейту (асфальтталған жолдардың, орындықтардың, урна.
лардың болуы __________________________________________________
8. Шаруашылық аймақтардың болуы ___________________________________
9. Сумен жабдықтау: _______________________________________________
1) орталықтандырылған, орталықтандырылмаған _______________________
2) салқын, ыстық сумен жабдықталуы ________________________________
10. Кәріз (орталықтандырылған, жергілікті) ________________________
11. Жылу жүйесі (орталықтандырылған, жергілікті) __________________
12. Желдеткіш (үлгісін көрсету керек) _____________________________
13. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, аралас) ________________________
14. Ғимарат үлгілік, бейімделген, тұрмыстық қызмет көрсету ұйымының құрамында)_________________________________________________________
15. Жалпы алаңы____________________, жобалық қуаттылығы____________
16. Үй-жайлар жинағы, алаңы: ерлер, әйелдер залы, маникюр, педикюр,
косметика кабинеттері, бір жұмыс орнының алаңы, шашты кептіруге
арналған үй-жайлар, тұрмыстық бөлмелер, сан.торап__________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
17. Шаштараздардың қосалқы үй-жайлары: ____________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
18. Ыстық және салқын су қосылған раковинаның болуы _______________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
19. Үй-жайды ішкі әрлеу, санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға
сәйкестігі ________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Үй-жайдың санитарлық-техникалық жай-күйі (күрделі және ағымдағы
жөндеудің жүргізілуі)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
21. Жабдықпен қамтамасыз етілуі: постаменттер, креслолар, таза
киім-кешекке арналған шкафтар, кір киім-кешекке арналған қақпағы бар
жәшік, қиылған шашты жинауға арналған бак, шаш кептіретін құрал
(саны) ____________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
22. Жұмыс құрал-саймандарымен қамтамасыз етілуі ___________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
23. Құрал-саймандарды дезинфекциялық өңдеу режимі
24. Киім-кешек режимі (сүлгілердің, салфеткалардың, пеньюарлардың,
ақжаймалардың саны) _______________________________________________
25. Кір және таза киім-кешектерді сақтау жағдайы __________________
26. Кір киім-кешектерді жууды ұйымдастыру _________________________
27. Қан тоқтататын құралдардың болуы
28. Жұмыс істейтіндердің саны _____________________________________
29. Жұмыскерлерде арнайы киімнің болуы, сақталу жағдайы ___________
30. Жұмыс істейтіндерде жеке медициналық кітапшаларының болуы,
профилактикалық медициналық қараудан, гигиеналық оқытудан өтудің мерзімділігі_______________________________________________________
31. Тазалау мүкәммалымен (шелектер, швабралар, қалақтар, қиылған
шашты жинауға арналған щеткалар, шүберектер) қамтамасыз етілуі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
32. Жуу және дезинфекциялаушы құралдардың болуы, оларды сақтау жағдайы____________________________________________________________
33. Күрделі тазалауды жүргізу кестесінің болуы ____________________
34. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды) ___________________________________________________________________
35. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт __________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны дәрігері _________________________
(Тегі, аты-жөні, қолы)
Мөрдің Ұйымның басшысы __________________
орны (ұйымның иесі) (Тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
5-қосымша
Азық-түлік сауда объектілеріне арналған
санитарлық паспорт
1. Азық-түлік сауда объектінің атауы_______________________________
___________________________________________________________________
2. Мекен-жайы ____________________________________________________
3. Меншік нысаны __________________________________________________
4. Объекті басшысының (иесінің) тегі, аты, әкесінің аты, телефон
N__________________________________________________________________
5. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
___________________________________________________________________
6. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
7. Дүкеннің ерекшелігі: ___________________________________________
ерекшелігі ______________________
аралас __________________________
8. Сатылатын тауарлар ассортиментінің болуы және мемлекеттік
санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау органдарымен келісілуі
___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________
9. Аумақты көркейту (көлемі, қоршау, көгалдандыру, асфальттануы,
шаруашылық аймағы, кіреберіс жолдары) _____________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
10. Сумен жабдықталуы: ____________________________________________
орталықтандырылған ________________________________________________
орталықтандырылмаған, тасымалданатын ______________________________
ыстық сумен жабдықталуы ___________________________________________
11. Кәріз жүйесі:
жергілікті (қоқыс жинау орындарының көлемі, сарқынды суларды соруға
жасалған шартты көрсету керек) ____________________________________
орталықтандырылған ________________________________________________
12. Жылу жүйесі
орталықтандырылған ________________________________________________
оқшауланған _______________________________________________________
13. Желдету жүйесі
жалпы алмасатын ___________________________________________________
жергілікті (желдеткіш түрі) _______________________________________
14. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, аралас) ________________________
___________________________________________________________________
15. Ғимарат (бөлек тұрған, жапсарлас, қосалқы салынған, қабатты)
___________________________________________________________________
16. Негізгі үй-жайлар жинағы мен жоспарлануы, олардың көлемі ______
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
17. Қосалқы үй-жайлардың жинағы, олардың көлемі ___________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
18. Үй-жайдың ішін әрлеу (санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға
сәйкес, сәйкес емес) ______________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
19. Негізгі және қосалқы үй-жайдың санитарлық-техникалық жағдайы
(күрделі және ағымдағы жөндеудің жүргізілуі) ______________________
___________________________________________________________________
20. Сауда барысы ағымының сақталуы ________________________________
___________________________________________________________________
21. Шикі және дайын тамақ өнімдерін өлшеу мен орау (бірге, бөлек,
өлшеу салмағы, санитарлық-техникалық жай-күйі, таңбалануы, сипаттау
керек) ____________________________________________________________
___________________________________________________________________
22. Өлшеп салынбаған тамақ өнімдерін беру (қысқыштың, күрекшенің,
ожаудың, қасықтың көмегімен) _____________________________________
___________________________________________________________________
23. Жұмыс орындарының қамтылуы (таңбаланған кесу тақтайшаларымен,
пышақтарымен жеткілікті мөлшерде) _________________________________
24. Сатылатын өнімдердің (оның ішінде тез бұзылатын) ассортименті
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
25. Сату және сақтау жағдайы ______________________________________
___________________________________________________________________
26. Қойма үй-жайларында сан алуан тауарларды саралап сақтау тәртібі.
нің сақталуы ______________________________________________________
27. Тоңазытқыш құрылғыларымен қамтамасыз етілуі (үлгісі, саны,
санитарлық-техникалық жай-күйі, температуралық режимнің сақталуы,
басқа тауарлармен бірге қойылуы) __________________________________
___________________________________________________________________
28. Сөрелердің, тауардың астына қоятын заттардың болуы, олардың
санитарлық жағдайы ________________________________________________
29. Өнеркәсіптік тауарларды, жуу құралдарын сақтауға арналған бөлек
үй-жайдың болуы ___________________________________________________
30. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін куәландыратын құжат.
тардың болуы:
сәйкестік сертификаты _____________________________________________
мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысы ___________________________
___________________________________________________________________
31. Тамақ өнімдерін тасымалдауға арналған мамандандырылған
автокөліктің болуы, оның санитарлық жағдайы _______________________
___________________________________________________________________
32. Автокөлікке арналған санитарлық паспорттың болуы (берілген күні
және қолданылу мерзімі) ___________________________________________
___________________________________________________________________
33. Жабдық, ыдыс және мүкәммал жуу жағдайының болуы _______________
___________________________________________________________________
34. Жуу және дезинфекциялаушы құралдарымен қамтамасыз етілуі,
сақталу жағдайы ___________________________________________________
35. Жұмыс істейтіндердің саны _____________________________________
36. Жеке медициналық кітапшалардың болуы, прифилактикалық медицина.
лық қараудан, гигиеналық оқытудан уақтылы өтуі ____________
___________________________________________________________________
37. Жұмыскерлердің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі _______________
___________________________________________________________________
38. Санитарлық және жеке киімдердің сақталу жағдайы _______________
___________________________________________________________________
39. Санитарлық күндерді өткізу кестесінің болуы ___________________
___________________________________________________________________
40. Тазалау мүкәммалының болуы, таңбалануы, сақталу жағдайы _______
___________________________________________________________________
41. Көлікті дезинфекциялаудың жүргізілуі __________________________
___________________________________________________________________
(қажетіне қарай, 10 күнде бір рет)
42. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарттың болуы (шарттың N, кіммен
жасалды) __________________________________________________________
43. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт ______________________________________________________________
44. Үй-жайларда қоқыс жинауға арналған бәктердің, шелектердің болуы,
олардың санитарлық жағдайы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері )____________________
(тегі, аты-жөні,қолы)
Мөрдің Объектінің басшысы (иесі) ________
орны (тегі, аты-жөні, қолы)
Ескерту: азық-түлік саудасына - азық-түлік базарлары, қоймалары, азық-түлік дүкендері, бөлшек сату ұйымдары жатады.
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
6-қосымша
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының
санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы _______________________________________________
2. Мекен-жай және орналасқан жері _________________________________
3. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
4. Меншік нысаны __________________________________________________
5. Басшының тегі, аты-жөні, телефон N _____________________________
6. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдардың
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
7. Объектінің елді мекенде орналасуы ______________________________
8. Санитарлық-қорғаныш аймағы _____________________________________
9. Аумақты функционалдық аймаққа бөлу _____________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
10. Аумақты көркейту (қоршау, көгалдандыру, асфальтталған жабынды.
лардың болуы) ______________________________________________
___________________________________________________________________
11. Кіреберіс жолдардың (кіру, шығу) болуы ________________________
12. Объектінің санитарлық-техникалық қамтамасыз етілуі:
сумен жабдықталу сипаты (салқын және ыстық сумен жабдықталуы),
орталықтандырылған, орталықтандырылмаған __________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
судың резервтік қорының болуы _____________________________________
ұйымның бумен қамтамасыз етілуі ___________________________________
кәріз сипаттамасы (орталықтандырылған, оқшау) _____________________
___________________________________________________________________
жеке тазаланғанда тазалау және дезинфекциялау тәсілін көрсету керек
___________________________________________________________________
сарқынды суларды өткізілу жағдайы _________________________________
еденнің кертіктері, жүретін жолдары _______________________________
қоқыс болған кезде автокөліктің болуын көрсету керек ______________
оқыс тазалаудың мерзімділігі ______________________________________
жеке бас гигиенасының сақталу жағдайы _____________________________
жылу сипаттамасы (орталықтандырылған, жергілікті) _________________
үй-жайды желдету жағдайы, оның жұмыс істеуінің тиімділігі _________
табиғи және жасанды жарықтандыру сипаттамасы ______________________
___________________________________________________________________
жарықтандырылған арматурада қорғаныш торшаның, шынының болуы
___________________________________________________________________
13. Ғимарат (үлгілік, бейімделген, жапсарлас салынған) ____________
14. Жобалық қуаттылығы ____________________________________________
15. Іс жүзіндегі қуаттылығы _______________________________________
16. Негізгі өндірістік үй-жайлардың жинағы мен алаңы, олардың көлемі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
17. Қосалқы үй-жайлардың жинағы, олардың көлемі ___________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
санитарлық-тұрмыстық үй-жайлар жинағы, олардың көлемі (киім шешетін
бөлме, себізгі, санитарлық торап, гигиена бөлмесі, тамақтану
бөлмесі, кір жуу) _________________________________________________
18. Жұмысшыларға арналған асхананың болуы және оның жинақталуы
___________________________________________________________________
19. Өндірістік және қосалқы үй-жайлардың жинағы, оларды ішкі әрлеу
(төбелерін, қабырғаларын, едендерін), санитарлық-эпидемиологиялық
талапқа сәйкестігі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Өндірістік және қосалқы үй-жайлардың санитарлық-техникалық
жай-күйі (күрделі және ағымдағы жөндеудің жүргізілуі)______________
___________________________________________________________________
21. Технологиялық процестің сипаты:
технологиялық процестің ағымы _____________________________________
___________________________________________________________________
шикізатты сақтау мен қайта өңдеуге қойылатын талаптар _____________
___________________________________________________________________
тамақ өнімдерін өндірудің негізгі режимі __________________________
___________________________________________________________________
технологиялық жабдықпен, мүкәммалмен қамтылуы _____________________
___________________________________________________________________
өндірістің технологиялық процесін механизациялау мен автоматизация.
лау жағдайы __________________________________________
___________________________________________________________________
22. Мүкәммал мен ыдысты жуу режимінің сақталуы ____________________
___________________________________________________________________
23. Шығарылатын өнімнің ассортименті, оның ішінде атаулар бойынша
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
24. Дайын өнімдерді сақтау шарттарының сақталуы, оның ішінде тез
бұзылатын өнімдерде арналған экспедициялық, тоңазытқыш камералардың
болуы (санитарлық-техникалық жай-күйі, температуралық режимнің
сақталуы, басқа тауарлармен бірге қойылуы)
___________________________________________________________________
25. Тамақ өнімдерін тасымалдауға арналған мамандандырылған автокөл.
іктердің болуы, оның санитарлық жағдайы ____________________
26. Автокөлікке арналған санитарлық паспорттың болуы (берілген күні
және қолданылу мерзімі) ___________________________________________
27. Шығарылған өнімге берілетін нормативтік-техникалық құжаттама
(бұдан әрі - НТҚ). Сертификация ___________________________________
___________________________________________________________________
28. Ведомстволық зертханалық бақылау ______________________________
___________________________________________________________________
29. Ішкі ауасы: жұмыс аймағының ауасы, шу, вибриация ______________
___________________________________________________________________
30. Ауызсуы режимі: су ішетін немесе сатураторлық құрылғылардың
болуы _____________________________________________________________
31. Жұмыс істейтіндердің саны, оның ішінде зиянды жұмыспен
айналысатындар, соның ішінде әйелдер ______________________________
___________________________________________________________________
32. Жұмыскерлерде жеке медициналық кітапшалардың болуы, алдын ала
және мерзімдік медициналық қараудан, гигиеналық оқытудан уақтылы өтуі_______________________________________________________________
___________________________________________________________________
33. Жұмыскерлердің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы ___________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
34. Санитарлық күндерді өткізу кестесінің болуы ___________________
___________________________________________________________________
35. Жуу және дезинфекциялаушы құралдардың болуы, оларды сақтау
жағдайы ___________________________________________________________
___________________________________________________________________
36. Тазалау мүкәммалымен қамтамасыз етілуі; оның таңбалануы және
сақталу жағдайы ___________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
37. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстарды жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалған)
___________________________________________________________________
38. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды (бұдан әрі - ҚТҚ) әкетуге
арналған шарт
___________________________________________________________________
39. ҚТҚ, санитарлық жарамсыз заттарды жинауға арналған бәктің болуы
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігер _____________________________
(Тегі, аты-жөні, қолы)
Мөрдің Объектінің басшысы (иесі) ___________________
орны (Тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
7-қосымша
Емдеу-алдын алу мекемесінің
cанитарлық паспорты
1. Емдеу-алдын алу мекемесінің атауы: _____________________________
2. Мекен-жайы: ____________________________________________________
3. Меншік нысаны __________________________________________________
4. Басшының тегі, аты, әкесінің аты, телефон N ____________________
5. Пайдалануға енгізілген күні (соның ішінде бұдан кейінгі құрылыс
пен жапсаржайды) _________________________________________________
6. Ғимаратта орналасуы (үлгілік, бейімделген, қабатты) ____________
7. Елді мекеннің жоспарында мекеменің орналасуы: тұрғын үй, өнеркә.
сіптік, қала жанындағы қосымша құрылыс аймағында ____________
8. Санитарлық-қорғаныш аймақ ______________________________________
9. Аумақты көркейту
1) қоршау __________________________________
2) асфальттау ______________________________
3) көгалдандыру проценті ___________________
4) орындықтардың, урналардың болуы_________________________________
5) аумақтарды аймақтарға бөлу _____________________________________
жұқпалы және/немесе жұқпалы емес науқастарға арналған емдік корпустар
___________________________________________________________________
емханалар _________________________________________________________
бақ-саябақ ________________________________________________________
шаруашылық ________________________________________________________
патологоанатомиялық _______________________________________________
6) шаруашылық алаңның жай-күйі: ___________________________________
оқшаулау __________________________________________________________
жекелеген кіреберістің болуы ______________________________________
алаңшалардың жабындысы ____________________________________________
қоқыс жинаудың орналасқан орны (корпуспен арақашықтығы кемінде 25 м)
қоқыс жинаудың есептік мөлшері ____________________________________
іс жүзінде _____________________________________________________бар
7) қатты тұрмыстық қалдықтарды жинау және кәдеге жарату жүйесі
(керегінің астын сызу керек):
қоқыс: шығару, көму, жағу _________________________________________
биологиялық қалдықтарды: шығару, көму, жағу _______________________
буып-таңу материалын: шығару, көму, жағу __________________________
8) медициналық қалдықтарды жағуға арналған пештердің болуы _______
9) санитарлық-аула құрылғыларының болуы, олардың санитарлық
жай-күйі___________________________________________________________
___________________________________________________________________
10. Сумен жабдықтау (орталықтандырылған, орталықтандырылмаған) ____
11. Негізгі және қосалқы үй-жайларда жүргізілген салқын және ыстық
суы бар қолжуғыштардың болуы ______________________________________
12. Кәріздеу (орталықтандырылған, жергілікті) _____________________
1) жергілікті болған кезде сарқынды суларды тазалау (және
дезинфекциялау) тәсілдерін көрсету керек _________________________
2) қоқыстар жинайтын жерлер болса, оларды шығаруға арналған ыдыс
қандай және көлікті болуы, оны тазалаудың мерзімділігі: ___________
13. Жылу жүйесі (орталықтандырылған, жергілікті) __________________
___________________________________________________________________
14. Желдеткіш (үлгісін көрсету керек), қандай үй-жайларда орналасқан ________________________________________________________
15. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, аралас) ________________________
16. Стационардағы төсек орындар саны:
1) жоба бойынша ________________________
2) іс жүзіндегі орташа есеппен алғандағы жылдық __________
3) төсек орындарды бөлімшелер бойынша бөлу:
___________________________________________________________________
N |Бөлімше атауы | Төсектер саны
___|_______________|_______________________________________________
| |Жоба |Іс жүзінде|1 төсек алаңы
| |бойынша| |
___|_______________|_______|__________|____________________________
| | | |Жоба бойынша |Іс жүзінде
___|_______________|_______|__________|______________|_____________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
17. Қабылдау бөлімшесі:
1) ағымдар саны:
2) қазіргі кезде бар үй-жайлардың құрамы, олардың көлемі (қолданыс.
тағы құрылыс нормалары мен ережелерінің (бұдан әрі - СНмЕ) талап.
тарымен салыстыра отырып, көрсету керек)
3) олардың функциялық мақсатына байланысты үй-жайларды әрлеу ______
4) санитарлық өткізгіш: киім шешетін орын ________, ванна мен
душ______, науқас түсуге арналған құрылғы бар ванна _____, киінетін
орын_______________________________________________________________
___________________________________________________________________
18. Іріңді операцияға арналған жекелеген үй-жайлардың болуы _______
19. Операциялық блок (үй-жайлар жинағы, іс жүзінде алаңдардың СНмЕ
сәйкестігі,кезектің сақталуы)
___________________________________________________________________
20. Орталықтандырылған залалсыздандыру бөлімшесі (бұдан әрі - ОЗБ):
1) үй-жай жинағы мен алаңы, СНмЕ сәйкестігі
___________________________________________________________________
2) кезектің сақталуы, сақталмауы (керегінің астын сызу керек) ____
3) зарарсыздандыру жабдығының саны (бу және ауа зарарсыздандырғыш.
тары) және нормативтік-техникалық құжаттамаға сәйкестігі ___________________________________________________________________
21. Залалсыздандыру алдында тазалау мен залалсыздануын бақылауға
арналған реактивтермен қамтамасыз етілу ___________________________
1) автоклав үй-жайларының жинағы мен алаңы, олардың СНмЕ сәйкестігі
___________________________________________________________________
2) кезектің сақталуы, сақталмауы (керегінің астын сызу керек)
___________________________________________________________________
22. Емшара бөлмесі (бөлімшелер бойынша есептеу, алаңдарының СНмЕ
сәйкестігі), қабырғаларды әрлеу ___________________________________
23. Буып-таңу бөлмесі:
1) таза буып-таңу үшін, бактерицидтік шамдардың болуы _____________
2) ластанған буып-таңудың, бактерицидтік шамдардың болуы __________
24. Тамақтануды ұйымдастыру:
1) тамақ блогы: ___________________________________________________
жекелеген ғимаратта, басқалармен кешенді орналасқан (керегінің
астын сызу керек) _________________________________________________
үй-жайлар жинағы, олардың көлемінің CНмЕ сәйкестігі _______________
технологиялық жабдық, оны орналастыру, тағамдарды дайындаудың
кезектігі
___________________________________________________________________
(технологиялық желістерді көрсете отырып, жабдықтың орналасуы мен
тамақ блогының сызбасын қоса беру).
емдәм тағамдарын дайындауға арналған технологиялық жабдық (көрсету
керек) ___________________________________________________________
ас бөлмесі және асхана ыдыстарымен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы:
қажеттісі _________________________________________________________
іс жүзінде бар ____________________________________________________
2) буфет асханалар:
мармиттердің болуы және дұрыстығы _________________________________
отыратын орындардың саны __________________________________________
асхана ыдыстарының саны ___________________________________________
науқастарға арналған тұрмыстық тоңазытқыштардың болуы, олардың
ішінде жұмыс істейтіндері__________________________________________
жуғыш (3 ұялы ванна) ______________________________________________
кептіретін шкаф (орнықтылығы) _____________________________________
3) бөлімшеге тамақты жеткізу_______________________________________
25. Тұрмыстық және қосалқы үй-жайлар: кір киім-кешектерді жинауға,
таза іш киімдерді сақтауға арналған
___________________________________________________________________
26. Кір жуу: ______________________________________________________
1) қуаттылығы _____________________________________________________
2) үй-жайлар жинағы, алаңы және СНмЕ сәйкестігі ___________________
3) кезектің сақталуы, сақталмауы (керегінің астын сызу керек) ____
4) жабдықтар тізбесі және оның санитарлық-техникалық жай-күйі
___________________________________________________________________
27. Хирургиялық, перзентхана және жұқпалы аурулар бөлімшелері үшін
іш киім жууды ұйымдастыру
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
таза және кір киім-кешекті жеткізу (көлік құралы) ________________
28. Жұмсақ және қатты мүкәммалмен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы ___________________________________________________________
29. Заттар мен төсек керек-жарақтарын дезинфекциялау режимі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
1) дезинфекциялық камера (бар, жоқ) оның жарамдығы және
үлгісі: __________________________________
2) үй-жайлар жинағы, адамдардың кезегі (сақталуы, сақталмауы),
техникалық құжаттаманың болуы _____________________________________ ___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
30. Барлық үй-жайлардың санитарлық-техникалық жай-күйі (күрделі және
ағымдағы жөндеудің жүргізілуі) ____________________________________
31. Жұмыс істейтіндердің саны______________________________________
32. Персоналдардың арнайы киіммен қамтамасыз етілуі _______________
33. Жұмыскерлерде жеке медициналық кітапшалардың болуы, профилак.
тикалық медициналық қараулардан өтудің, гигиеналық оқытудың мерзім.
ділігі ______________________________________________________
34. Күрделі тазалауды өткізу кестесінің болуы _____________________
35. Жуу және дезинфекциялаушы құралдармен қамтамасыз етілуі, оларды
сақтау жағдайы ____________________________________________________
36. Тазалау мүкәммалымен қамтамасыз етілуі, оның таңбалануы, сақталу
жағдайы ___________________________________________________
37. Профилактикалық дезинфекциялық, дезинсекциялық, дератизациялық
жұмыстарды өткізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды)
___________________________________________________________________
38. Қоқыс контейнерлердің саны, олардың орналасуы, бетон алаңдардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері _______________________________
(Тегі, аты-жөні, қолы)
Мөрдің Ұйымның басшысы ____________________________
орны (Тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
8-қосымша
Қоғамдық тамақтану объектілерінің
санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы _______________________________________________
2. Мекен-жайы _____________________________________________________
3. Меншік нысаны __________________________________________________
4. Басшысының тегі, аты, әкесінің аты, телефоны N _________________
___________________________________________________________________
5. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау органдарының санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
6. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
7. Қуаттылығы: жобалық _____________ , іс жүзінде _________________
8. Аумақты көркейту (көгалдандыру, қоршау, асфальтталуы) __________
___________________________________________________________________
9. Салқын сумен жабдықтау (орталықтандырылған, орталықтандырылмаған,
жергілікті, тасымалданатын) судың сапасы
___________________________________________________________________
Бөлетін желілері __________________________________________________
10. Ыстық сумен жабдықтау (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ)
___________________________________________________________________
Ыстық сумен жеткілікті қамтамасыз етілуі және бөлетін желілерінің
болуы _____________________________________________________________
11. Объектінің бумен қамтамасыз етілуі ____________________________
12. Кәріз (орталық, жергілікті, жоқ) ______________________________
13. Жергілікті тазалау кезінде тазалау және дезинфекциялау тәсілін
көрсету керек _____________________________________________________
Қоқыстар болғанда автокөліктердің болуын көрсету керек, оларды
тазалау мерзімділігі_______________________________________________
14. Санитарлық тораптардың, жеке бас гигиенасын сақтау үшін
жағдайдың болуы, ішкі және сыртқы кәріздеу жүйесінің санитарлық жағдайы_____________________________________________________________
___________________________________________________________________
15. Жылу (орталықтандырылған, оқшау, пеш, жоқ, авариялық жағдайда
ма жоқ па)
___________________________________________________________________
16. Желдеткіш (жалпы, табиғи), оның жұмыс істеу тиімділігі
___________________________________________________________________
17. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, ) ______________________________
18. Ғимарат (үлгі, жеке құрылыс немесе қайта қалпына келтіру жобасы
бойынша салынған, жеке тұрған, жапсарлас салынған, қосалқы салынған)
___________________________________________________________________
19. Өндірістік үй-жайлар жинағы, жоспарлануы, олардың алаңы _______
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Дәлдік принципінің сақталуы және шикізат пен дайын өнімдерді
жеткізу жолдарының бөлінуі ________________________________________
___________________________________________________________________
21. Қосалқы үй-жайлардың болуы, олардың көлемі ____________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
22. Қойма үй-жайларының болуы _____________________________________
___________________________________________________________________
Үй-жайлардың ішкі әрленуі, санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға
сәйкестігі ________________________________________________________ ___________________________________________________________________
23. Үй-жайлардың санитарлық-техникалық жай-күйі (күрделі және
ағымдағы жөндеудің жүргізілуі) ____________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
24. Технологиялық жабдық __________________________________________
___________________________________________________________________
25. Тоңазытқыш жабдық (санитарлық-техникалық жай-күйі, температу.
ралық режимнің сақталуы) _________________________________
___________________________________________________________________
26. Басқа тауарлармен бірге қою тәртібінің және іске асыру мерзім.
дерінің сақталуы ____________________________________________
___________________________________________________________________
27. Ас үй мүкәммалымен қамтамасыз етілуі, таңбалануы ______________
___________________________________________________________________
28. Өндіріс үй-жайларының өнімдерді өңдеуге арналған жабдықпен
(бөлек столдар, жуыну ванналары, мүкәммалы, технологиялық жабдық,
таңбалануы) қамтамасыз етілуі
___________________________________________________________________
көкөніс цехы ______________________________________________________
тамақ пісіру цехы _________________________________________________
ет-балық цехы _____________________________________________________
29. Қайта жылумен өңдеу және сұйық тамаққа арналған еттің сақталуы
___________________________________________________________________
30. Салқын тамақтың дайындалуы: мөлшері ___________________________
сақтау және сату жағдайы __________________________________________
31. Тамақ тасу жүйесінің сұйық және қою тамаққа арналған
мармиттермен қамтамасыз етілуі ____________________________________
32. Үлестіретін тамақтың температурасы: сұйық тамақтың ___________,
қою тамақтың ______________________________________________________
33. Дайын тамақты сату мерзімінің сақталуы ________________________
___________________________________________________________________
34. Асхана ыдыстарын жуу жағдайы:
5-секциялы ваннамен, ыстық және салқын сумен қамтылуы, ыдыстың
сақталу жағдайы ___________________________________________________
___________________________________________________________________
35. Жуу ережесі (жуу және дезинфекциялаушы құралдың концентрациясы,
ваннадағы судың температурасы, суды ауыстыру жиілігі)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
36. Ас ішетін залдың санитарлық жағдайы __________________________
37. Жұмыс істеу принципі (өзіндік қызмет, даяршы қызметі) _________
___________________________________________________________________
38. Персоналдың жеке бас гигиенасы ________________________________
39. Жұмыскерлердің саны ___________________________________________
40. Жұмыскерлерде жеке медициналық кітапшаның болуы, профилактикалық
медициналық қараудан және гигиеналық оқытудан уақтылы өтуі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
41. Жұмыскерлерінің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы____________________________________________________________
___________________________________________________________________
42. Арнайы автокөлікке арналған санитарлық паспортының болуы ______
___________________________________________________________________
43. Автокөліктің санитарлық жағдайы _______________________________
44. Жуу және дезинфекциялаушы құралдармен қамтамасыз етілуі, сақтау
жағдайы ___________________________________________________________
45. Тазалау мүкәммалымен қамтамасыз етілуі, оның таңбалануы,
сақталу жағдайы ___________________________________________________
___________________________________________________________________
46. Санитарлық күндерді өткізу кестесінің болуы ___________________
___________________________________________________________________
47. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды)
___________________________________________________________________
48. Қоқыс жинағыштардың болуы _____________________________________
49. Қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге жасалған шарт _____________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері ________________________
(тегі, аты-жөні,қолы)
Мөрдің Объектінің басшысы (иесі) ___________
орны (тегі, аты-жөні,қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
9-қосымша
Мектепке дейінгі балалар ұйымының
санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы ________________________________________________
2. Мекен-жайы: _____________________________________________________
3. Пайдалануға берілген күні _______________________________________
4. Меншік нысаны __________________________________________________
5. Басшының (иесінің) тегі, аты, әкесінің аты, телефон N___________
6. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
7. Аумақты көркейту және жоспарлау (қоршау, көгалдандыру, асфальт.
талған жабындылардың, шағын сәулеттік нысандардың болуы, алаңшаларды
топтық оқшаулау) ______________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
8. Шаруашылық аймақтың, кіреберіс жолдарының болуы ________________
___________________________________________________________________
9. Ғимарат (үлгілік, бейімделген), қабаттығы ______________________
___________________________________________________________________
10. Салқын сумен жабдықталуы (орталықтандырылған, орталықтандырыл.
маған жергілікті, тасымалданатын)___________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
11. Ыстық сумен жабдықталуы (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
12. Кәріз (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ) ___________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
13. Санитарлық тораптың, жеке бас гигиенасын сақтау үшін жағдайдың
болуы _____________________________________________________________
___________________________________________________________________
14. Жарықтандыру (табиғи, аралас, жасанды) ________________________
15. Жылу (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ) ____________________
___________________________________________________________________
16. Желдету (үлгісін көрсету керек) _______________________________
___________________________________________________________________
17. Жобалау қуаттылығы ____________________________________________
___________________________________________________________________
18. Іс жүзінде балаларға арналған _________________________________
19. Топтық және жас шамасы бойынша оқшаулар принциптерінің сақталуы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Негізгі үй-жайлардың (ойын, топтық, ұйықтайтын) жинағы, олардың
көлемі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
21. Жас шамасы бойынша топтардың толуы
___________________________________________________________________
22. Топтық үй-жайлардың жиһазбен жарақталуы, олардың жас шамасы
ерекшеліктеріне сәйкестігі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
23. Қосалқы үй-жайлардың, алаңдардың болуы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
24. Медициналық кабинет, үй-жайлар жинағы, жабдықпен жарақталуы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
25. Тамақтану болгы, санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға
сәйкестігі ________________________________________________________
___________________________________________________________________
26. Ас бөлмесі және асхана ыдыстарымен, мүкәммалымен қамтамасыз етілуі_____________________________________________________________
___________________________________________________________________
27. Тоңазытқыш жабдықтарымен қамтамасыз етілуі (саны, санитарлық-
техникалық жағдайы, температура режимі мен тауарларды қою
тәртібінің сақталуы _______________________________________________
___________________________________________________________________
28. Ас бөлмесі мен асхана ыдыстарын жуылу жағдайы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
29. Үй-жайдың ішін әрлеу: қабырғаларды, еденді (санитарлық
нормаларға сәйкес, сәйкес емес) ___________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
30. Үй-жайдың санитарлық-техникалық жағдайы (күрделі және ағымдағы
жөндеудің жүргізілуі) _____________________________________________
___________________________________________________________________
31. Қатты және жұмсақ мүкәммалмен қамтамасыз етілуі, оны сақтау
жағдайы ___________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
32. Тазалау мүкәммалымен қамтамасыз етілуі, оның таңбалануы, сақталу жағдайы____________________________________________________
33. Жуу және дезинфекциялаушы құралдарымен қамтамасыз етілуі,
сақталу жағдайы ___________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
34. Жеке медициналық кітапшалар болуы, алдын ала және мерзімдік
медициналық қараудан, гигиеналық оқытудан өтуі
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
35. Жұмыскерлердің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы ___________________________________________________________
___________________________________________________________________
36. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
37. Тамақ қалдықтарына арналған бәктердің, шелектердің болуы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
38. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігер ___________________
(тегі, аты-жөні,қолы)
Мөрдің Ұйымның басшысы _______________
орны (тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
10-қосымша
Моншаның санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы _______________________________________________
2. Мекен-жайы ____________________________________________________
3. Меншік нысаны___________________________________________________
4. Басшының (меншік иесінің) тегі, аты, әкесінің аты, телефон N ___
___________________________________________________________________
5. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдардың
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
6. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
7. Аумақты көркейту (көгалдандыру, асфальтталған өткелдер мен жаяу
жолдардың, орындықтардың, урналардың болуы) ___________________
___________________________________________________________________
8. Шаруашылық аймақтың болуы ______________________________________
9. Салқын сумен жабдықтау (орталықтандырылған, орталықтандырылмаған,
жергілікті)_________________________________________________________
10. Ыстық сумен жабдықтау (орталықтандырылған, орталықтандырылмаған)
___________________________________________________________________
11. Кәріз:
1) орталықтандырылған, оқшау _____________________________________
2) оқшау орналасқан кезде ағын судың тазалау тәсілін көрсету керек
___________________________________________________________________
3) қоқыстар болса, оларды шығаруға арналған ыдысты көрсету керек
және көліктің болуы, оны тазалаудың мерзімдігі: ___________________
12. Жылу жүйесі (орталықтандырылған, жергілікті ___________________
13. Желдету:
1) желдету жүйесін көрсету керек (ағынды-тартылған, жалпы айналым.
дағы, табиғи; жұмыс істей ме жоқ па): _______________________
2) кондиционер ____________________________________________________
14. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, аралас) ________________________
15. Ғимарат (үлгілік, бейімделген) ________________________________
16. Монша үлгісі (орыс, шығыс, фин, аралас) және өткізгіш үлгідегі
(сан. өткізгіш)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
17. Жалпы алаңы ___________________________________________________
18. Жуынатын орындардың саны (ерлер, әйелдер):
1) жоба бойынша ___________________________________________________
2) іс жүзінде _____________________________________________________
19. Үй-жайлар жинағы және олардың алаңы (жобалық және нақты;
өткізгіш, күту залы, киім шешетін бөлме, жуынатын бөлме, бу бөлмесі,
су құбыры, тұрмыстық)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Үй-жайдың ішін әрлеу (қабырғаларды, төбелерді, едендерді)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
21. Үй-жайдың санитарлық-техникалық жай-күйі (күрделі және ағымдағы
жөндеудің жүргізілуі)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
22. Моншада ауыз суы режимін ұйымдастыру __________________________
23. Монша жабдығының тізбесі:
1) жиһаз (қатты, жартылай қатты; гигиеналық жабындылы) ____________
___________________________________________________________________
2) жуынатын ыдыстар (даттанатын немесе синтетикалық полимер
материалдан жасалған металл) ______________________________________
24. Төсек жабдықтарымен қамтамасыз етілуі (ақжаймалармен, сүлгілер.
мен)__________________, олардың сақталу жағдайы ________
1) кір жабдықтарды жинауға арналған ыдыстың болуы (таңбалануы) ___
2) кірлерді жуу ___________________________________________________
3) Таза жабдықтарды жеткізу және кірлерді тапсыру _________________ ___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
25. Бастапқы медициналық көмек көрсету үшін дәрі қобдишаларының
болуы _____________________________________________________________
26. Ауа температурасын бақылау үшін термометрлердің болуы _________
27. Шомылу-жүзу бассейндерінің болуы, оның санитарлық
талаптарға сәйкестігі _____________________________________________
28. Моншаның үй-жайларындағы ауаның параметрлері және ауа алмасу жиілігі____________________________________________________________
___________________________________________________________________
29. Моншада жұмыс істейтіндердің саны, жұмыскерлердің жеке
санитарлық кітапшалармен қамтамасыз етілуі_________________________
30. Монша жұмыскерлерінің алдын ала және мерзімдік медициналық
қарауды, гигиеналық оқытуды өткеруі
___________________________________________________________________
31. Монша жұмыскерлерінің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оны
сақтау жағдайы ____________________________________________________
32. Жуу және дезинфекциялаушы құралдармен қамтамасыз етілуі,
олардың сақталу жағдайы ___________________________________________
33. Тазалау мүкәммалының (швабралар, шарашалар, шелектер, майлықтар)
болуы, оның таңбалануы және сақтау жағдайы ________________________
___________________________________________________________________
34. Санитарлық күндерді өткізу кестесінің болуы ___________________
___________________________________________________________________
35. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды)
___________________________________________________________________
36. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Мөрдің Санитарлық дәрігер _____________________
орны (тегі, аты-жөні,қолы)
Мөрдің Ұйымның басшысы (иесінің) ______________
орны (тегі, аты-жөні, қолы)
Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрі
міндетін атқарушының
2004 жылғы 13 қаңтардағы
"Санитарлық паспорттардың
нысандарын бекіту туралы"
N 21 бұйрығына
11-қосымша
Базардың санитарлық паспорты
1. Объектінің атауы _______________________________________________
2. Мекен-жайы, орналасқан жері ___________________________________
3. Меншік нысаны __________________________________________________
4. Басшының тегі, аты, әкесінің аты, телефоны N ___________________
___________________________________________________________________
5. Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдардың
санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысының болуы __________________
6. Пайдалануға берілген күні ______________________________________
7. Тауар ерекшелігі (азық-түлік, азық-түлік емес, арнаулы, әмбебеп)
___________________________________________________________________
8. Аумақты көркейту (қоршау, көгалдандыру, асфальтталуы, кіреберіс:
кіру және шығу жолдарының болуы) __________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
9. Аймақтарға (бар, жоқ) бөлінуі __________________________________
сауда _____________, оның ішінде зертханалық қызмет үшін __________
ауылшаруашылық өнімдерінің саудасы _____________, азық-түлік емес
тауарлардың саудасы _____________, басқа __________________________
___________________________________________________________________
қойма _____________________________________________________________
шаруашылық ________________________________________________________
автокөлікке арналған алаңша _______________________________________
10. Ғимарат (үлгілік, бейімделген, салынған)_______________________
___________________________________________________________________
11. Жалпы алаңы _______________, оның ішінде сауда ________________
12. Сумен жабдықтау, орталықтандырылған: ыстық ____________, салқын
________ жергілікті _______________, тасымалданатын ______________,
қол жууға, көкөніс пен жеміс жууға арналған су құрылғыларының болуы
___________________________________________________________________
13. Кәріз (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ) ___________________
___________________________________________________________________
14. Қоғамдық дәретхананың болуы _________, орындардың саны ________
15. Жылу (орталықтандырылған, жергілікті, жоқ) ____________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
16. Желдеткіш (үлгісін көрсету керек) _____________________________
___________________________________________________________________
17. Жарықтандыру (табиғи, жасанды, аралас) ________________________
___________________________________________________________________
18. Негізгі сауда үй-жайларының жинағы мен жоспарлануы, олардың
көлемі_____________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
19. Қосалқы үй-жайлар жинағы, олардың көлемі _____________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
20. Өндірістік және қосалқы үй-жайларының санитарлық-техникалық
жай-күйі (күрделі және ағымдағы жөндеудің жүргізілуі)______________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
21. Сауда орындарының саны, жоба______ бойынша іс жүзінде _________
22. Жабық павильондардың болуы _________, оның ішінде ет _________,
сүт өнімдерін_______, шұжық_____, басқа өнімдер ___ сатуға арналған
23. Жабық павильондардың ішкі әрленуі _____________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
24. Жабық павильондарда қол жуғыштардың _______________, санитарлық
тораптың _______________ болуы
25. Қоғамдық тамақтану бекеттерінің, дүңгіршектердің, сауда
сөрелерінің болуы ______________ рұқсат құжаттарының болуы_________
26. Ветеринарлық-санитарлық сараптаманың болуы, үй-жайлар жинағы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
27. Ашық алаңдардағы, жабық павильондардағы сауда орындарының
сипаттамасы
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
28. Өнімдерді сақтауға арналған торшалардың, сөрелердің болуы
(санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сәйкестігі) _______________
___________________________________________________________________
29. Сауда мүкәммалын жуу жағдайы (бар, жоқ) _______________________
___________________________________________________________________
30. Тоңазытқыш жабдық (үлгісі, санитарлық-техникалық жағдайы,
температуралық режимнің сақталуы, басқа тауарлармен бірге орналасуы) ________________________________________________________
31. Тоңазытқыш шкафтардың/камералардың саны _______________________
етке _______, шұжыққа _______, сүт өнімдеріне _______, басқа
өнімдерге______________ арналғандарының саны
32. Базар жұмыскерлерінің саны _______, оның ішінде тамақ өнімдерін
қабылдауға, сатуға, тасымалдауға, сақтауға, мүкәммал мен жабдықты
өңдеуге байланыстыларының саны ____________________________________
33. Жұмыскерлерде жеке медициналық кітапшалардың болуы, медициналық
қараудан, гигиеналық оқытудан уақтылы өтуі ________________________
___________________________________________________________________
34. Жұмыскерлерінің арнайы киіммен қамтамасыз етілуі, оның сақталу
жағдайы____________________________________________________________
___________________________________________________________________
35. Санитарлық журналдың, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін
куәландыратын құжаттардың болуы ___________________________________
___________________________________________________________________
36. Жуу және дезинфекциялаушы құралдармен қамтамасыз етілуі, сақтау
жағдайы ___________________________________________________________
37. Тазалау мүкәммалымен қамтамасыз етілуі, оның таңбалануы,
сақталу жағдайы ___________________________________________________
___________________________________________________________________
38. Санитарлық күн, қоқыстарды жинау мен шығару жөніндегі арнайы
автокөліктің және мүкәммалдың болуы _______________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
39. Профилактикалық дезинфекциялық, дератизациялық, дезинсекциялық
жұмыстар жүргізуге арналған шарт (шарттың N, кіммен жасалды)
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
40. Сауда және қойма үй-жайларында қоқыс сақтауға арналған
бәктердің, шелектердің болуы_______________________________________
41. Қоқыс жинағыштардың саны, олардың орналасуы, бетон алаңшалардың
болуы, қатты тұрмыстық қалдықтарды әкетуге арналған шарт
___________________________________________________________________
42. Жарамсыз деп танылған өнімдерді кәдеге жарату _________________
___________________________________________________________________
43. Базар аумағындағы сауда барысы: _______________________________
сауда орындарында ________________, - жерден ______________________
___________________________________________________________________
Мөрдің Мемлекеттік санитарлық
орны бас дәрігері _________________________
(тегі, аты-жөні,қолы)
Мөрдің Базар директорының
орны қолы ___________________
(тегі, аты-жөні,қолы)