Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдеріне толықтырулар мен өзгерістер енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 21 қаңтардағы № 25 Қаулысы

Қолданыстағы

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
      1. Қоса беріліп отырған Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдеріне енгізілетін толықтырулар мен өзгерістер бекітілсін.
      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі                           К. Мәсімов

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің      
2011 жылғы 21 қаңтардағы
№ 25 қаулысымен   
бекітілген     

Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдеріне енгізілетін толықтырулар мен өзгерістер

      1. «Тағамдық қоспалардың, оларды өндіру мен айналымының қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 4 мамырдағы № 410 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2008 ж., № 23, 215-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Тағамдық қоспалардың, оларды өндіру мен айналымының қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      1-тармақта:
      «(бұдан әрі - Техникалық регламент)» деген сөздерден кейін «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексіне және» деген сөздермен толықтырылсын;
      «Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы» 2002 жылғы 4 желтоқсандағы,» деген сөздер алынып тасталсын;
      3-тармақтағы «1-» деген сан алынып тасталсын;
      8-бөлім алынып тасталсын;
      көрсетілген техникалық регламентке 1-қосымша осы қаулыға қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын;
      көрсетілген техникалық регламентке 2-қосымша алынып тасталсын.
      2. «Балалар, диеталық және емдік-алдын алу тағамы өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 4 мамырдағы № 411 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2008 ж., № 23, 216-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Балалар, диеталық және емдік-алдын алу тағамы өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      1-тармақта:
      «(бұдан әрі - техникалық регламент)» деген сөздерден кейін «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексіне және» деген сөздермен толықтырылсын;
      «Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы» 2002 жылғы 4 желтоқсандағы,» деген сөздер алып тасталсын;
      4-тармақта:
      «Қазақстан Республикасының» деген сөздер «Кеден одағының» деген сөздермен ауыстырылсын;
      «СЭҚ ТН» деген аббревиатура «КО СЭҚ ТН» деген аббревиатурамен ауыстырылсын;
      «қызметінің» деген сөзден кейін «бірыңғай» деген сөзбен толықтырылсын;
      «1-» деген сан алынып тасталсын;
      8-бөлім алынып тасталсын;
      көрсетілген техникалық регламентке 1-қосымша осы қаулыға 2-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын;
      көрсетілген техникалық регламентке 2-қосымша алынып тасталсын.
      3. «Халыққа арналған ауызсудың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 13 мамырдағы № 456 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2008 ж., № 24, 243-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Халыққа арналған ауызсудың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      8-бөлім алынып тасталсын;
      көрсетілген техникалық регламентке 2-қосымша алынып тасталсын.
      4. «Нанның және нан-тоқаш, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 26 мамырдағы № 496 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2008 ж., № 27, 256-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Нанның және нан-тоқаш, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      1-тармақта:
      «(бұдан әрі - Техникалық регламент)» деген сөздерден кейін «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексін,» деген сөздермен толықтырылсын;
      «, «Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы» 2002 жылғы 4 желтоқсандағы» деген сөздер алынып тасталсын;
      2-тармақта:
      «Қазақстан Республикасының» деген сөздер «Кеден одағының» деген сөздермен ауыстырылсын;
      «қызметін» деген сөз «қызметінің бірыңғай» деген сөздермен ауыстырылсын;
      4-тармақта:
      «СЭҚ ТН» деген аббревиатура «КО СЭҚ ТН» деген аббревиатурамен ауыстырылсын;
      15-бөлім алынып тасталсын;
 
      көрсетілген техникалық регламентке 1-қосымша осы қаулыға 3-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын;
      көрсетілген техникалық регламентке 4-қосымша алынып тасталсын.
      5. «Ыдыстарға құйылған ауыз судың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 9 маусымдағы № 551 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2008 ж., № 29, 289-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Ыдыстарға құйылған ауыз судың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      1-тармақта:
      «Қазақстан Республикасының «Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы» 2002 жылғы 4 желтоқсандағы және «Техникалық реттеу туралы» 2004 жылғы 9 қарашадағы Заңдарына» деген сөздер «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексіне және «Техникалық реттеу туралы» Қазақстан Республикасының 2004 жылғы 9 қарашадағы Заңына» деген сөздермен ауыстырылсын;
      4-тармақта:
      «қызметінің» деген сөзден кейін «бірыңғай» деген сөзбен толықтырылсын;
      «Қазақстан Республикасының» деген сөздер «Кеден одағының» деген сөздермен ауыстырылсын;
      9-тармақтың 11) тармақшасындағы «1996 жылғы 27 қаңтардағы» деген сөздер «2010 жылғы 24 маусымдағы» деген сөздермен ауыстырылсын;
      62-тармақтың 4) тармақшасының екінші абзацындағы «1-» деген сан алынып тасталсын;
      11-бөлім алынып тасталсын;
      көрсетілген Техникалық регламентке 1-қосымшадағы жоғарғы оң жақ бұрыштағы «1-» деген сан алынып тасталсын;
      көрсетілген Техникалық регламентке 2-қосымша алынып тасталсын.
      6. «Май өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 9 шілдедегі № 1043 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2009 ж., № 32, 302-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Май өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      1-тармақта:
      «(бұдан әрі - Техникалық регламент)» деген сөздерден кейін «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексіне және» деген сөздермен толықтырылсын;
      «Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы» 2002 жылғы 4 желтоқсандағы,» деген сөздер алып тасталсын;
      2-тармақтың бірінші абзацы мынадай редакцияда жазылсын:
      «2. Осы Техникалық регламент Кеден одағының сыртқы экономикалық қызметінің бірыңғай тауар номенклатурасының (КО СЭҚ ТН) 0209 00, 1501 00, 1502 00, 1503 00, 1504, 1506 00 000 0, 1804 00 000 0 тауарлық позициясына, 1507 10, 1508 10, 1510 00 100 0, 1511 10, 1512 11, 1512 21, 1513 11, 1513 21, 1514 11, 1514 91, 1515 11 000 0, 1515 21, 1515 50 110 0, 1515 50 190 0, 1515 90 210 0, 1515 90 290 0, 1515 90 400 0, 1515 90 590 0, 1518 00 310 0 қосалқы позициялары мен ішкі қосалқы позицияларына енетін май өнімдеріне қолданылады:».
      7. «Тамаққа қосылатын биологиялық белсенді қоспалардың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 15 шілдедегі № 1073 қаулысында (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2009 ж., № 33, 312-құжат):
      көрсетілген қаулымен бекітілген «Тамаққа қосылатын биологиялық белсенді қоспалардың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінде:
      1-тармақта:
      «(бұдан әрі - Техникалық регламент)» деген сөздерден кейін «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексіне және» деген сөздермен толықтырылсын;
      «Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы» 2002 жылғы 4 желтоқсандағы,» деген сөздер алынып тасталсын;
      2-тармақта:
      «Қазақстан Республикасының» деген сөздер «Кеден одағының» деген сөздермен ауыстырылсын;
      «2106 90 980» деген сандар «2106 90 980 3 бірыңғай» деген сөздермен ауыстырылсын;
      15-тармақтағы «ҚР СЭҚ ТН» деген аббревиатура «КО СЭҚ ТН» деген аббревиатурамен ауыстырылсын.

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің      
2011 жылғы 21 қаңтардағы
№ 25 қаулысына    
1-қосымша       

«Тағамдық қоспалардың, оларды  
өндіру мен айналымының     
қауіпсіздігіне қойылатын талаптар»
техникалық регламентіне     
қосымша             

«Тағамдық қоспалардың, оларды өндіру мен айналымының қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінің талаптары қолданылатын өнімдердің тізбесі

КО СЭҚ ТН коды

Позицияның атауы

1

2

0910 91

- - осы топқа 1 б ескертпеде айтылған қоспалар:

0910 91 100 0

- - - бөлшектелмеген және ұсақталмаған

0910 91 900 0

- - - бөлшектелген немесе ұсақталған

0910 99

- - өзгелері:

0910 99 100 0

- - - шөптес пажитник тұқымдары


- - - өзгелері:

0910 99 910 0

- - - бөлшектелмеген және ұсақталмаған

0910 99 990 0

- - - бөлшектелген немесе ұсақталған

1302

Шырындар және өсімдік экстракттары; пектиндік заттар, пектинаттар және пектаттар; агар-агар және өсімдектерден алынған түрлері өзгерген немесе өзгермеген басқа да желімдер және қойылтқыштар:
- өсімдік шырындары және экстракттары:

1302 12 000 0 ішінен

- - өнген дән жармасынан

1302 13 000 0

- - құлмақтан

1302 19

- - өзгелері

1302 19 050 0

- - шайыр

1302 19 980 0

- - - - өзгелері

1302 20

- пектиндік заттар, пектинаттар және пектаттар:

1302 20 100 0

- - құрғақ

1302 20 900 0

- - өзгелері

2103 90 300 0

- - құрамында 44,2-49,2 л 100 % об.-дан спирт және 1,5-6 мас. %-дан ащы дәм, дәмдеуіштер және 0,5 л. немесе одан аз сыйымдылықтағы құрамында 4-10 %-дан қантты әртүрлі ингредиенттер бар хош иісті ащы дәмдер

2103 90 900 9

- - - өзгелері

2106 90 200 0

- - сусындар өндірісі кезінде пайдаланылатын хош иісті заттар негізіндегі өнімдер спиртінен басқа, құрамда л. 100% спирттік жартылай фабрикаттар

- - дәмді-хош иісті немесе бояғыш қосындылары бар қант шәрбаттары

2106 90 300 0

- - - изоглюкоза шәрбаттары

2106 90 510 0

- - - - лактоза шәрбаттары

2106 90 550 0

- - - - глюкоза шәрбаты және мальтодекстрин шәрбаты

2106 90 590 0

- - - - өзгелері

2106 90 920 0

- - - құрамында сүт майлары, сахароза, изоглюкоза, глюкоза немесе крахмал жоқ немесе құрамында 1,5 мас. %-дан сүт майлары, 5 мас. %-дан сахароза немесе изоглюкоза, 5 мас. %-дан кем глюкоза немесе крахмалы бар

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің     
2011 жылғы қаңтардағы
№ 25 қаулысына   
2-қосымша     

«Балалар, диеталық және емдік- 
алдын алу тағамы өнімдерінің  
қауіпсіздігіне қойылатын талаптар»
техникалық регламентіне     
қосымша             

«Балалар, диеталық және емдік-алдын алу тағамы өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар» техникалық регламентінің талаптары қолданылатын өнімдердің тізбесі

КО СЭҚ ТН коды

Позицияның атауы

1

2

1602

Ет, еттің жартылай дайын өнімдерінен немесе қаннан жасалған дайын немесе консервіленген азық-түліктер

1602 10 00

- гомогенизделген дайын азық-түліктер:

1602 10 001 0

- - балалар тағамына арналған

1602 10 009 0

- - өзгелері

1901 10 000 0

- бөлшектеп сату үшін бөлшектеп орап салынған балалар тағамы

2005

2006 тауар позициясындағы азық-түліктерден басқа, сірке немесе сірке қышқылы қосылмай, мұздатылмай дайындалған немесе консервіленген көкөніс өзгелері

2005 10 00

- гомогенизделген көкөністер:

2005 10 001 0

- - балалар тағамына арналған

2007

Жылы өңдеу жолымен, оның ішінде қантты немесе басқа да тәттілендіргіш заттарды қосу арқылы алынған джем, жеміс желесі, мармеладтар, жеміс немесе жаңғақ пюресі, жеміс немесе жаңғақ пастасы

2007 10

- гомогенизделген дайын азық-түліктер:

2007 10 10

- - құрамында массалық 13 %-тен артық қанты бар

2007 10 101 0

- - -  балалар тағамына арналған

2007 10 91

- - - тропиктік жеміс-жидектерден жасалған

2007 10 911 0

- - - - балалар тағамына арналған

2007 10 99

- - - өзгелері

2007 10 991 0

- - - - балалар тағамына арналған

2104

Дайын көже және сорпалар және оларды дайындау үшін дайындап қою; гомогенизделген құрамдағы дайын тағамдық азық-түліктер:

2104 20 001 0

- - балалар тағамына арналған

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің      
2011 жылғы 21 қаңтардағы
№ 25 қаулысына    
3-қосымша      

«Нанның және нан-тоқаш,
кондитерлік     
өнімдердің қауіпсіздігіне
қойылатын талаптар»  
техникалық регламентіне
1-қосымша      

«Нанның және нан-тоқаш, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігіне
қойылатын талаптар» техникалық регламентінің талаптары
қолданылатын нан және нан-тоқаш, кондитерлік өнімдердің
тізбесі

КО СЭҚ ТН

Өнімнің атауы

1

2

1901 20 000

1905 тауар позициясындағы нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған аралас қоспалар мен қамыр

1901 90

- өзгелері;

1904

Дақылдар дәндерін немесе дақылдар өнімдерін желпу немесе қуыру жолымен алынған дайын тамақ өнімдері (мысалы жүгерінің үлпегі); дән түрінде немесе үлпек түрінде немесе өзге тәсілмен өңделген дәндер (майда немесе ірі тартылған ұнды қоспағанда), алдын ала жылумен өңделген немесе өзге де тәсілмен дайындалған, басқа жерде аталмаған дақылдар (жүгері астығынан басқа):

1904 10

- дақылдар дәндерін немесе дақылдар өнімдерін желпу немесе қуыру жолымен алынған дайын тамақ өнімдері

1904 10 900 0

- - өзгелері

1904 20

- қуырылмаған дақылдар үлпегінен дайын тамақ өнімдері немесе қуырылмаған және қуырылған дақылдар үлпегінің немесе дақылдарды желпу жолымен алынған қоспасынан:

1904 20 100 0

- - дақылдар дәндерінің қуырылмаған үлпектері негізіндегі мюсли (Musli) тұрпатты өнімдер

1905

Нан, ұннан жасалған кондитерлік өнімдер, пирожныйлар, печенье және құрамына какао қосылған немесе қосылмаған басқа да нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдер; вафельді пластиналар, фармацевтикалық мақсатта пайдалануға жарамды бос капсулалар, жапсыруға қажетті вафельді қабықтар, күріш қағазы және ұқсас өнімдер:

1905 10 000 0

- қытырлақ нан

1905 20

- зімбір печеньесі және оған ұқсас өнімдер:

1905 20 100 0

- - құрамындағы сахарозаның массасы кемінде 30 % болатын (сахароза ретінде көрінетін инвертті қантты қосқанда)

1905 20 300 0

- құрамындағы сахарозаның массасы 30 % немесе одан артық, бірақ 50 % артық емес болатын (сахароза ретінде көрінетін инвертті қантты қосқанда)

1905 20 900 0

- құрамындағы сахарозаның массасы 50 % немесе одан артық болатын (сахароза ретінде көрінетін инвертті қантты қосқанда)

1905 40

- кептірілген нан, кесіліп қуырылған нандар және оған ұқсас қуырылған өнімдер

1905 40 100 0

- - кептірілген нан

1905 40 900 0

- - өзгелері

1905 90

- өзгелері:

1905 90 100 0

- - маца

1905 90 200 0

- - вафельді пластиналар, фармацевтикалық мақсатта пайдалануға жарамды бос капсулалар, жапсыруға арналған вафельді қабықтар, күріш қағазы және оған ұқсас өнімдер:

1905 90 300 0

- - - құрамында бал, жұмыртқа, ірімшік немесе жеміс-жидек (жемістер) түріндегі қоспалары жоқ және құрамында құрғақ күйіндегі қанттың массасы 5 % артпайтын және майдың массасы 5 % артпайтын нан-тоқаш өнімдері

1905 90 450 0

- - - құрғақ печенье

1905 90 550 0

- - - ащы немесе тұзды сығындалған немесе созылған өнімдер

1905 90 600 0

- - - өзгелері: тәттілендіргіш қоспалары бар

1905 90 900 0

- - - өзгелері