Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 11 наурыздағы № 252 қаулысына өзгерістер мен толықтырулар енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 21 маусымдағы № 681 Қаулысы

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
      1. «Облыстық бюджеттердің мал шаруашылығы өнімдерінің өнімділігін және сапасын арттыруды субсидиялауға 2011 жылғы республикалық бюджеттен берілетін ағымдағы нысаналы трансферттерді пайдалану қағидасын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 11 наурыздағы № 252 қаулысына мынадай өзгерістер мен толықтырулар енгізілсін:
      көрсетілген қаулымен бекітілген Облыстық бюджеттердің мал шаруашылығы өнімдерінің өнімділігін және сапасын арттыруды субсидиялауға 2011 жылғы республикалық бюджеттен берілетін ағымдағы нысаналы трансферттерді пайдалану қағидасында:
      23-тармақтар мынадай редакцияда жазылсын:
      «2. Бюджеттік субсидиялар тауар өндірушілерге:
      1) сиыр етін, шошқа етін, бройлерлік құс еті мен күрке тауық етін (бұдан әрі - құс еті), жұмыртқалағыш кроссты тауық жұмыртқасын (бұдан әрі - тағамдық жұмыртқа) өндіру үшін пайдаланылатын құрама жемнің және (немесе) маңыздандырылған азықтың (бұдан әрі - маңыздандырылған азық) құнын ішінара (45%-ға дейін) арзандатуға, сондай-ақ сүт, биязы қой жүнін (бұдан әрі - биязы жүн), қой етін, жылқы етін, қымыз және шұбат өндірісіне жұмсалатын шығындарды ішінара өтеуге арналады. Бұл ретте субсидиялар тауар өндірушілерге сиыр еті, шошқа еті, сүт, қой еті, жылқы еті және биязы жүннің есептік нөмірлері бар қайта өңдеу кәсіпорындарына (бұдан әрі - қайта өңдеу кәсіпорындары), сою алаңдарына (пункттеріне) немесе қайта өңдеу кәсіпорындарының қызметін пайдалану шартымен еркін нарықта, ал құс еті, тағамдық жұмыртқа, қымыз және шұбаттың облыстардың жергілікті атқарушы органдары бекіткен квоталар шегінде еркін нарықта сатылған іс жүзіндегі көлеміне төленеді;
      2) ірі қара малдың аналық басын (бұдан әрі - сиырларды) азықтандыру үшін пайдаланылатын шырынды және кесек азықтың (бұдан әрі - азықтың) құнын ішінара (50%-ға дейін) арзандатуға арналады.
      3. Тауар өндірушілерге қойылатын өлшемдер осы Қағидаға 1-қосымшаға сәйкес белгіленеді. Субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында квоталарды айқындау тұқым мен өнімділік бағытына байланысты өнім шығуының зоотехникалық нормаларын есепке ала отырып, бюджеттік бағдарламаны іске асыруға облысқа жеткізілген қаражат шеңберінде жүзеге асырылады. Асыл тұқымды емес мал үшін негіз ретінде өнімділіктің орташа аудандық статистикалық көрсеткіші алынады.»;
      4-тармақта:
      5) тармақшадағы «өнім.» деген сөз «өнім;» деген сөзбен ауыстырылсын;
      мынадай мазмұндағы 6) тармақшамен толықтырылсын:
      «6) тауар өндірушілер бордақылауда тұрған сиырларды азықтандыру үшін пайдаланатын азық.»;
      5-тармақтағы «данасына» деген сөзден кейін «, сондай-ақ 1 (бір) бас сиырға» деген сөздермен толықтырылсын;
      6-тармақта:
      2), 3) және 4) тармақшалар мынадай редакцияда жазылсын:
      «2) аудан бойынша мал шаруашылығы өнімін сату туралы жиынтық актінің нысаны, сондай-ақ сиыр саны;
      3) субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында квоталар мен бюджеттік субсидиялар мөлшерін бөлудің жиынтық тізімінің нысаны;
      4) мал шаруашылығы өнімінің сатылған көлемі, сондай-ақ сиыр саны мен субсидиялар төлеу туралы облыс бойынша жиынтық ведомость нысаны;»;
      9-тармақтағы «1 наурыздан» деген сөздер «1 маусымнан» деген сөздермен ауыстырылсын;
      11-тармақтың 2) тармақшасы мынадай редакцияда жазылсын;
      «2) тауар өндірушілердің өтінімдерін қарау қорытындысы бойынша облыс әкіміне:
      тауар өндірушілердің жиынтық тізімін, субсидияланатын мал шаруашылығы өнімдерін сатудың жоспарланған көлеміне квоталар бөлуді және субсидиялау бағдарламасына қатысушылардың арасындағы бюджеттік субсидиялар мөлшерін;
      тауар өндірушілердің жиынтық тізімін, субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында азық бағасын арзандатуға бюджеттік субсидия алуға арналған квоталарды бөлуді бекітуге ұсынады.».
      12-тармақтағы «табынындағы асыл тұқымды малдың үлес салмағы неғұрлым жоғары» деген сөздер «өлшемдердің неғұрлым жоғары деңгейіне жатқызылған» деген сөздермен ауыстырылсын;
      13-тармақтағы «әкімі» деген сөзден кейін «өз шешімімен» деген сөздермен толықтырылсын;
      14-тармақта:
      бірінші бөлікте:
      1) тармақша мынадай мазмұндағы екінші абзацпен толықтырылсын:
      «сиыр етін сатқан кезде Қазақстан Республикасының бірыңғай бірдейлендіру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тіркеуден шығарылғаны туралы үзінді көшірме;»;
      2) тармақша мынадай мазмұндағы төртінші абзацпен толықтырылсын:
      «сиыр етін сатқан кезде, Қазақстан Республикасының бірыңғай бірдейлендіру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тіркеуден шығарылғаны туралы үзінді көшірме.»;
      3) тармақша мынадай мазмұндағы төртінші бөлікпен толықтырылсын:
      «сиыр етін сатқан кезде, Қазақстан Республикасының бірыңғай бірдейлендіру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тіркеуден шығарылғаны туралы үзінді көшірме.»;
      мынадай мазмұндағы үшінші бөлікпен толықтырылсын:
      «Азық құнын арзандатуға бюджеттік субсидия алу үшін тізімге енгізілген тауар өндірушілер Бөлімге мынадай құжаттарды ұсынады:
      шаруашылық жүргізуші субъектінің селекциялық және асылдандыру жұмысына қатысқанын растайтын (сиыр еті және сүт бойынша субсидия алуға) селекциялық және асылдандыру жұмысының бірыңғай ақпараттық базасынан деректердің үзінді көшірмесі;
      азық сапасын сараптау актісінің көшірмесі;
      заңды тұлғалар нысанындағы ауыл шаруашылығы тауарларын өндірушілер үшін 24-аш статистикалық есептілік нысанынан, ал жеке тұлғалар нысанындағы ауыл шаруашылығы тауарларын өндірушілер үшін сиыр басы санының болуын растайтын шаруашылық кітабынан үзінді көшірме.»;
      15-тармақтағы «өнімді сату туралы жиынтық акт» деген сөздер «бюджеттік субсидияларды алушылардың жиынтық актісін» деген сөздермен ауыстырылсын;
      көрсетілген Қағидаға 1-қосымша осы қаулыға 1-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын;
      көрсетілген Қағидаға 2-қосымша осы қаулыға 2-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.
      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі                               К.Мәсімов

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің     
2011 жылғы 21 маусымдағы
№ 681 қаулысына  
1-қосымша     

Облыстық бюджеттердің мал        
шаруашылығы өнімдерінің өнімділігін  
және сапасын арттыруды субсидиялауға  
2011 жылғы республикалық бюджеттен   
берілетін ағымдағы нысаналы трансферттерді
пайдалану қағидасына         
1-қосымша                

Мал шаруашылығы өнімін өндірумен айналысатын тауар өндірушілерге қойылатын өлшемдер

Р/с

Көрсеткіштер

Өлшем бірлігі

Қолда бары

1. Ірі қара малды бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге (1 -деңгей)

1.

Бір мезгілде кемінде 3 000 бас ірі қара малды бордақылайтын қуаты және дамыған инфрақұрылымы бар мамандандырылған алаңның болуы:
- алаңы 1 басқа кемінде 15 ш.м. болатын малды күтіп-бағуға арналған ашық қоралар;
- ені 3 метрден кем емес бетон жиекті азық беруге арналған науа;
- 1 басқа кемінде 50 л. есебінен жылытылатын автоматтандырылған суару көзімен қамтамасыз етілуі;
- қалдық су мен қар суын шығарып тастауға арналған бұрышы еңіс мүйізі бар дренаждық жүйе;
- қуаты тәулігіне 1 басқа кемінде 8 кг құрама жем дайындау не тарату есебінен азық дайындау және азық тарату техникасының/жабдығының қажетті саны;
- бекіткіші бар жіктегіштің болуы, таразы құрылғысы;
- ветеринариялық пункттің, азық сақтау қоймасының болуы.

2.

Ірі қара малды бордақылау тұрақты болуы тиіс

3.

Ірі қара (союға өткізілетін) малдың тірілей салмағы

кг

450-ден кем емес

4.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

5.

Малдың сәйкестендіру нөмірінің және Қазақстан Республикасының бірыңғай сәйкестендіру дерекқорында тіркеуінің болуы

2. Ipi қара малды бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге (2-деңгей)

1.

Бір мезгілде кемінде 1 500 бас ipi қара малды бордақылайтын қуаты және дамыған инфрақұрылымы бар мамандандырылған алаңның болуы:
- алаңы 1 басқа кемінде 15 ш.м. болатын малды күтіп-бағуға арналған ашық қоралар;
- ені 3 метрден кем емес бетон жиекті азық беруге арналған науа;
- 1 басқа кемінде 50 л. есебінен жылытылатын автоматтандырылған суару көзімен қамтамасыз етілуі;
- қалдық су мен қар суын шығарып тастауға арналған бұрышы еңіс мүйізі бар дренаждық жүйе;
- қуаты тәулігіне 1 басқа кемінде 8 кг құрама жем дайындау не тарату есебінен азық дайындау және азық тарату техникасының/жабдығының қажетті саны;
- бекіткіші бар жіктегіштің болуы, таразы құрылғысы;
- ветеринариялық пункттің, азық сақтау қоймасының болуы.

2.

Ірі қара малды бордақылау тұрақты болуы тиіс

3.

Ірі қара (союға өткізілетін) малдың тірілей салмағы

кг

400-ден кем емес

4.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

5.

Малдың сәйкестендіру нөмірінің және Қазақстан Республикасының бірыңғай сәйкестендіру дерекқорында тіркеуінің болуы

3. Ipi қара малды бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге (3-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 наурыздағы жағдай бойынша мал басының болуы

бас

300-ден кем емес

2.

Ірі қара малды бордақылауға арналған мамандандырылған үй-жайдың немесе алаңдардың болуы:
- алаңы 1 басқа кемінде 10 ш.м. болатын малды күтіп-бағуға арналған ашық қоралар;
- 1 басқа кемінде 50 л. есебінен жылытылатын автоматтандырылған суару көзімен қамтамасыз етілуі;
- азық дайындау техникасының болуы;
- жіктегіштің және таразы құрылғысының болуы;

3.

Ірі қара малды бордақылау тұрақты болуы тиіс

4.

Ірі қара (союға өткізілетін) малдың тірілей салмағы*

кг

370-тен кем емес

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

6.

Ауыл шаруашылығы мақсатындағы жердің болуы

7.

Малдың сәйкестендіру нөмірінің және Қазақстан Республикасының бірыңғай сәйкестендіру дерекқорында тіркеуінің болуы

4. Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге (1-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға сиыр мен қашарлардың меншікті аналық басының (2 жастан ересек) болуы

бас

600-ден кем емес

оның ішінде асыл тұқымды мал

%

100-ден кем емес

сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2010 жылдың қорытындысы)

бас

400-ден кем емес

табын бойынша орташа сауым 2010 жылдың қорытындысы)

кг

4500-ден кем емес

тиісті инфрақұрылымы бар қазіргі заманғы сүт кешенінің (механикаландырылған сауу, көң шығару және азық тарату, автосуару және азық цехі) болуы

Немесе асыл тұқымды мал жиналған және 2007 жылдан бастап пайдалануға енгізілген жаңа өндіріс (жаңа сүт кешені)

2.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Шағылыстыру контингентін ұрпағының сапасы бойынша бағаланған тұқымдық бұқалардың ұрығымен 100% қолдан ұрықтандыру

4.

Азық базасының болуы

5.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы**

5. Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге (2-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға сиыр мен қашарлардың меншікті аналық басының (2 жастан ересек) болуы

бас

300-ден кем емес

оның ішінде асыл тұқымды мал

%

50-ден кем емес

сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2010 жылдың қорытындысы)

бас

200-ден кем емес

табын бойынша орташа сауым (2010 жылдың қорытындысы)

кг

3000-нан кем емес

2.

Сүт жинағышы бар машиналы сауынның (танк) болуы

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Шағылыстыру контингентін ұрпағының сапасы бойынша бағаланған тұқымдық бұқалардың ұрығымен 100% қолдан ұрықтандыру

5.

Азық базасының болуы

6.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы**

6. Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге (3-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға сиыр мен қашарлардың аналық басының (2 жастан ересек) болуы

бас

100-ден кем емес



сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2010 жылдың қорытындысы)

бас

60-тан кем емес

табын бойынша орташа сауым (2010 жылдың қорытындысы)

кг

2200-ден кем емес

2.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Шағылыстыру контингентін ұрпағының сапасы бойынша бағаланған тұқымдық бұқалардың ұрығымен 100% қолдан ұрықтандыру

4.

Азық базасының болуы

5.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы**

7. Шырынды және кесек азықты субсидиялау үшін мал шаруашылығымен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 наурыздағы жағдай бойынша аналық мал басының болуы

бас

50-ден кем емес

2.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Малды күтіп-бағуға арналған үй-жайдың болуы

4.

Аналық мал басын сақтау бойынша міндеттеменің болуы

5.

Азық сапасын анықтау бойынша міндеттеменің болуы

6.

Ауыспалы егісте азық дақылдарының немесе азық сатып алу шартының болуы

7.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы

8. Шошқа бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға негізгі және мал басын толықтыратын мегежіндердің болуы

бас

50

оның ішінде асыл тұқымды мал немесе тұқымаралық шағылыстырудан алынған мал

%

70-тен кем емес

2.

Бордақыланатын мал басының (бордақылаудағы шошқаның орташа жылдық саны) болуы (2010 жылдың қорытындысы)

бас

100-ден кем емес

3.

Оның ішінде өз төлінен өсірілген

%

80-нен кем емес

4.

Шошқаны бордақылауға арналған мамандандырылған үй-жайлардың немесе алаңдардың болуы

5.

Шошқаны бордақылау тұрақты болуы тиіс

6.

Шошқаның (союға өткізгенде) тірілей салмағы*

кг

90-нан кем емес

7.

Азықтың болуы

8.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

9. Қой етін өндірумен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға саулықтардың (2 жастан ересек) болуы

бас

600-ден кем емес

2.

Қойды күтіп-бағуға арналған мамандандырылған үй-жайлардың болуы

3.

Қойдың (союға өткізгенде) тірілей салмағы болуы тиіс*

кг

40-тан кем емес

4.

Азық базасының болуы

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

10. Жылқы еті өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға биенің (3 жастан ересек) болуы

бас

75-тен кем емес

2.

Жылқының (союға өткізгенде) тірілей салмағы болуы тиіс*

кг

300-ден кем емес

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

11. Қымыз өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға биенің (3-жастан ересек) 1 бас болуы

бас

35-тен кем емес

2.

Сауын биенің орташа жылдық саны

бас

15-тен кем емес

3.

Цехтің (үй-жай, қымыз өндіретін және (немесе) жинайтын ыдыс) болуы

4.

Азық базасының болуы

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

12. Шұбат өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға түйенің аналық басының (3-жастан ересек) болуы

бас

30-дан кем емес

2.

Сауын інгендердін, орташа жылдық саны

бас

10-нан кем емес

3.

Цехтің (үй-жай, шұбат өндіретін және (немесе) жинайтын ыдыс) болуы

4.

Азық базасының болуы

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

13. Биязы жүн өндірумен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға саулық қой басының (2 жастан ересек) болуы

бас

600-ден кем емес

2.

Асыл тұқымды малдың болуы

%

100-ден кем емес

3.

Қойларды күтіп-бағуға, сондай-ақ қырқуға арналған мамандандырылған үй-жайлардың болуы

4.

Қырқылған жүннің физикалық салмағы (2010 жылдың қорытындысы)

кг

3-тен кем емес

5.

Жүннің сапасы ***

64 сападан кем емес

6.

Биязы жүнді қайта өңдеу кәсіпорындарына өткізу

7.

Азық базасының болуы

8.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

14. Құс етін өндіретін тауар өндірушілерге (1-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда ұстау, торда немесе еденде ұстау үшін 8 жылдан аспаған технологиялық жабдықтың болуы, аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнім» белгісі, ХАССП азық-түлік қауіпсіздік жүйесі) бірінің немесе 2007 жылдан бастап қолданысқа енгізілген жаңа объектінің (жаңа құс фабрикасы) болуы.

2.

Өндірістің жылдық көлемі (2011 жылдың жоспары)

тонна

300-ден кем емес

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

(2-деңгей)

1.

Өндірістің жылдық көлемі (2011 жылдың жоспары)

тонна

300-ден кем емес

2.

Ветеринариялық қолайлылық

15. Тауарлық жұмыртқа өндіретін тауар өндірушілерге (1-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда ұстау, торда немесе еденде ұстау үшін 8 жылдан аспаған технологиялық жабдықтың болуы, аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнім» белгісі, ХАССП азық-түлік қауіпсіздік жүйесі) бірінің немесе 2007 жылдан бастап қолданысқа енгізілген жаңа объектінің (жаңа құс фабрикасы) болуы.

2.

Жұмыртқалайтын тауықтардың орташа жылдық саны ****

бас

100 000-нан  кем емес

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

(2-деңгей)

1.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

2.

Жұмыртқалайтын тауықтардың орташа жылдық саны ****

бас

100 000-нан кем емес

      Ескертпе:
      * Малдың (союға өткізілетін) тірілей салмағы тауар өндіруші қызметтерін пайдаланған (малды сою жөніндегі), есепке алу нөмірі (коды) бар мал шаруашылығы өнімдері сатылған, тіркеу нөмірі (коды) бар өңдеуші кәсіпорын берген анықтамамен расталуға тиіс.
      ** Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілер селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасына тіркелуге тиіс.
      *** Жүннің сапасы жүн сапасын бағалау жөніндегі зертхана берген анықтамамен расталады.
      ***** Құс фабрикалары үшін тауарлық жұмыртқа сатудың жоспарланған көлеміне квотаны жеткізген кезде республика бойынша орташа жылдық жұмыртқалауды негіз ретінде алу керек (1 жұмыртқалағыш тауыққа 280 данадан көп емес).

Қазақстан Республикасы Үкіметінің
2011 жылғы 21 маусымдағы   
№ 681 қаулысына       
2-қосымша         

Облыстық бюджеттердің мал шаруашылығы
өнімдерінің өнімділігін және сапасын
арттыруды субсидиялауға 2011 жылғы  
республикалық бюджеттен берілетін  
ағымдағы нысаналы трансферттерді  
пайдалану қағидасына        
2-қосымша             

1. Өткізілген өз төлінен өсірілген мал шаруашылығы өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі 

Р/с

Өнімнің түрі

Өткізілген өз төлінен өсірілген мал шаруашылығы өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі, теңге

1.

Сиыр еті - 1 деңгей

құрама азық

220

2.

Сиыр еті - II деңгей

құрама азық

170

3.

Сиыр еті - III деңгей

құрама азық

120

4.

Сиыр еті - III деңгей

құнарлы жемшөп

100

5.

Шошқа еті

98

6.

Құс еті - 1 деңгей

66


Құс еті - II деңгей

60

7.

Күрке тауық еті

60

8.

Жұмыртқа - І деңгей

2,6

Жұмыртқа - II деңгей

2

2. Өткізілген өз төлінен өсірілген мал шаруашылығы өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі

Р/с

Өнімнің түрі

Өткізілген өз төлінен өсірілген өнімнің 1 килограмының өзіндік құны, теңге

Өткізілген өз төлінен өсірілген өнімнің 1 килограмын арзандату нормативі, %

Өткізілген өз төлінен өсірілген өнімнің 1 килограмына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі, теңге

1.

Сүт - І деңгей

68

36,7

25

2.

Сүт - II деңгей

47

32

15

3.

Сүт - III деңгей

47

21,3

10

4.

Жүн (биязы)

360

29,2

105

5.

Қой еті

420

11,9

50

6.

Жылқы еті

460

20

92

7.

Қымыз

345

17,4

60

8.

Шұбат

341

16,1

55

3. Шырынды және кесек азықтың құнын арзандатуға бюджеттік субсидиялар нормативі 

Р/с №

Өнімнің түрі

Сиырдың 1 басына бюджеттік субсидия нормативі, теңге

1.

Ірі қара мал

4500